Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng

Rehabträdgården på Granliden

Rehabträdgården på Granliden ingår i Region Skånes NUR projekt som innebär naturunderstödd rehabilitering i utvalda naturnära miljöer. Trädgården drivs av Folkuniversitetet tillsammans med Granliden.

I samarbete med

Naturens betydelse för din hälsa

Grön rehabilitetering tar vara på naturens goda förmåga att ge  återhämtning och stressreduktion och vänder sig till dig som har en stressrelaterad sjukdom eller en depression.
Rehabiliteringen fungerar som ett komplement till den medicinska vården vid tex olika smärttillstånd,panik och ångestsyndrom eller utbrändhet.
Genom din vårdcentral eller vårdenhet kan en läkare remitterar dig till NUR.

Vår rehabträdgård ger möjligheter

Rehabträdgården på Granliden är stor och varierad och erbjuder bland annat skogsområde med möjlighet till långa promenader, viloplatser med stillsamt porlande vatten, grillstuga vid näckrosdammen samt växthus med flera odlingsplatser.Du deltar efter din egen förmåga och behov i aktiviteter och det ges utymme för egentid och reflektioner kombinerat med gemensamma aktiviteter i trädgårdens olika rum.

Du är välkommen

Du kan alltid göra ett studiebesök hos oss på Rehabträdgården som drivs av Folkuniversitetet på Granliden och  ligger i en fantastisk miljö i Ludvigsborg, mellan Höör och Hörby.

gräver i trädgården

 

Kontaktinformation:

Telefon: 0725 503 582

susanne.moustgaard-hakansson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer