Du är här:
Korta vägen öppnade för nya karriärmöjligheter

"Korta vägen öppnade för nya karriärmöjligheter"

Mery Sfakianaki kommer från Grekland. Hon är utbildad översättare och jurist i hemlandet där hon arbetade som juridisk översättare och språklärare fram till april 2015 då hon flyttade till Sverige.

När jag kom hit, visste jag inte hur jag skulle göra, för att få ett arbete i Sverige. Mina kunskaper i svenska räckte inte för att få jobb inom det jag var utbildad till.

När jag efter några månader i Sverige anmälde mig till arbetsförmedlingen fick jag möjligheten att välja Korta vägen på Folkuniversitetet i Lund. På Folkuniversitetet träffade jag både handledare och lärare som blev mina mentorer under hela min tid på Korta vägen. För mig var det också betydelsefullt att träffa andra högutbildade och drivna människor från hela världen som kämpade med samma saker som jag.

Jag fick hjälp att skapa ett professionellt nätverk genom kontakter med arbetsgivare, studiebesök och nätverksträffar. Framför allt fick jag möjlighet att göra praktik. Jag hade praktik på både Antidiskrimineringsbyrån i Malmö och SFI skolan Hermods.

Strax efter Korta vägen avslutats fick jag ett erbjudande att arbeta som resurspedagog på en gymnasieskola. Mitt mål var att hitta ett arbete som kombinerade juridik, administration och kontakt med människor. Idag arbetar jag som handläggare på Försäkringskassan.

Det psykologiska stödet var lika viktigt som det praktiska och med hjälp från min handledare vågade jag ta kontakt med arbetsgivare och började tro på mig själv igen.

Tidningen Korta vägen

Tidningen Korta vägen

Praktisera statligt

Toggle module

Praktisera inom statliga jobb!
Du kan få praktik om du är nyanländ arbetssökande eller arbetssökande med funktionsnedsättning.

Korta vägen - Arbetsförmedlingen

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer