Sök Meny

Bästa Sverige

Vad vi alla bör veta för att återerövra den svenska välfärden

Köp boken

Bästa Sverige är en arg, underhållande och provocerande debattbok. Sven Wernström sammanfattar ett liv av politiskt tänkande när han går till attack mot allsköns moralhyckleri och etablerade sanningar samt tecknar bilden av hur Sverige blev det bästa landet att leva i – ”för vanligt folk då och för pampar och rikemän nu”.

En röd tråd som löper genom boken är vikten av folkbildning och fri diskussion i kampen för att återerövra den unikt svenska välfärd vi alla lurats på.

Sven Wernström, som nyligen fyllde 85 år, har varit verksam som typograf och har skrivit en stor mängd barn- och ungdomsböcker. Han har varit ledamot i Svenska barnboksakademien och belönats med priser som Heffaklumpen och Nils Holgerssonplaketten för sin klassiska bokserie Trälarna. Han är också medlem i Cittronilerna – ”världens enda manliga cittragrupp”.

  • ISBN: 978-91-85359-07-3
  • Utgivningsår: 2010
  • Bandtyp: Häftad
  • Sidor: 98
  • Vårt pris: 129:-

Röster om Bästa Sverige:

"Skitbra bok!"
– Länstidningen Östersund

"Såna tänkande texter får man sällan läsa numera. Texter som vindlar som ett samtal mellan flera engagerade personer ... Dialogiskt. Associativt. Personligt skarpt."
– LO-Tidningen Kultur

"När Wernström är som bäst är det få som slår hans skarpa formuleringar ... Här finns briljant formulerade slutsatser"
 Folket i Bild

"Den oförtröttlige Sven Wernström ger inte upp. På nytt har han skrivit sin sista bok. Bästa Sverige är en vidräkning med ett Sverige där välfärden medvetet avskaffats."
– Norrköpings Tidningar

"Ilskan och viljan till förändring går inte att ta miste på. ... Wernströms betraktelser [är] i all sin enkelhet en välbehövlig vitamininjektion."
– Proletären

"Det finns en röd tråd som löper genom  boken - vikten av att återerövra den svenska välfärden."
– Nerikes Allehanda

"Bästa Sverige ... är som ett collage av viktiga förklaringar till att socialdemokratin spårade ut och sålde ut Sverige till kapitalisterna och de främlingsfientliga. Om Mona Sahlin och hennes blockkolleger läst boken när den kom hade de nu sluppit sitta i krissamtal, vi hade sluppit SD i våra styrande organ. Men om den förlorade socialdemokratin läser boken nu kan de ändå få svar på frågorna om vad som gick fel."
– Folkbladet

"Wernström läser om politik, om nutidshistoria, om media och kultur, religion, litteratur och sexualitet. Ibland har vi läst samma böcker. Då är det roligt att bli påmind och kanske få lite nya perspektiv. I andra fall kommer han med tips som är för mig nya, och det är förstås också kul ... Till det roligaste i Bästa Sverige hör författarens förslag till studiecirklar, ständigt givna i någon sorts hjärtknipande hatkärlek till ABF ... Värd att läsa – och diskutera – är den ... Därmed slår den kanske ytterligare ett slag just för kritiskt läsande, samtal och, ja, studiecirklar"
– dagensbok.com

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

Har du ett manus?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.