Sök Meny

Passage mellan medier

Vilém Flusser, datorn och skriften

Köp boken

"Boken är död, länge leve datorn!"

Filosofen Vilém Flusser (1920-1991) stod länge vid frontlinjen i debatten om den nya informationstekniken. Flusser proklamerade skriftkulturens död och uppkomsten av ett nytt bildsamhälle där datorn dominerar. Passage mellan medier är den första bok i vårt land som behandlar Flussers liv och verk. Den är väsentlig läsning för den som intresserar sig för idéer kring datorisering och för frågor om skriftlighetens öden i ITsamhället.

Författaren Thomas Karlsohn är forskare och lärare i idé- och lärdomshistoria vid Institutionen för idéhistoria och vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

Passage mellan medier belönades med Johan Nordströms och Sten Lindroths pris för framstående lärdomshistoriskt arbete.

  • ISBN: 91-85359-03-3
  • Utgivningsår: 2006
  • Bandtyp: Häftad
  • Sidor: 426
  • Vårt pris: 149:-

Röster om Passage mellan medier:

”Det som imponerar hos Thomas Karlsohn är närläsningen och klargörandet av en snårig filosof som inte drog sig för att motsäga sig själv. Vilém Flusser åtnjöt kultstatus på kontinenten mot slutet av sitt liv. Med denna avhandling förstår vi varför”
– PO Ågren, Sundsvalls Tidning

”Karlsohn [har] publicerat en Flusser-introduktion – den första i vårt land – som tillika är ett bidrag till Flusser-forskningen. … I det stora hela är det en välskriven och väldisponerad avhandling”
– David Brolin, Tidskriften Human IT

”Om denne medieteoretiker i filosofins marginaler kan man läsa i den första omfattande introduktionen av Flusser på Svenska. … Boken är en uppdaterad version av den doktorsavhandling som Karlsohn lade fram vid Göteborgs universitet får två år sedan, och den fyller sitt syfte väl”
– Pelle Snickars, Svenska Dagbladet

 ”Utmärkt och uppslagsrik”
– Björn Sandmark, Göteborgs-Posten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

Har du ett manus?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.