Sök Meny

Daytonavtalet – mönster eller monster

Röster om Balkan 1994–2005

Köp boken

Vilka var orsakerna till kriget på Balkan? Gick startskottet i själva verket i TV? Var det etniska eller religiösa konflikter, en centralstyrd aktion eller det internationella stormaktsspelet? Vad kom Daytonavtalet och senare omvärldens aktörer – till exempel FN, USA och EU – att spela för roll i strävandena att etablera fred? Vad kommer att hända i Kosovo?

I denna skrift hörs röster från några konferenser om situationen på Balkan. Utsagorna behandlar ett brett spektrum av faktorer som spelat roll i utvecklingen, till exempel historien, mediesituationen, politiken, ekonomin, religionen och juridiken.

De konferenser som ligger till grund för denna skrift hölls i Göteborg 1994 respektive 2005. Deltog gjorde bland andra Jan Eliasson, Björn Hettne och Jan Hjärpe, samt en mängd andra experter inom området.

  • ISBN: 91-85359-02-5
  • Utgivningsår: 2005
  • Bandtyp: Häftad
  • Sidor: 175
  • Vårt pris: 59:-

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

Har du ett manus?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.