Sök Meny
Global hållbar utveckling

Global hållbar utveckling

– på enkel svenska

Köp boken

Global hållbar utveckling – på enkel svenska förklarar på ett lättbegripligt sätt hur globalisering och hållbar utveckling hänger ihop. Boken utgår ifrån den hållbara utvecklingens tre ben – social, ekonomisk och ekologisk utveckling. Ur ett rättviseperspektiv behandlas sedan frågor och problem i anslutning till ämnet, både i Sverige och internationellt. Läsaren får också tips på hur man själv kan arbeta för en hållbar utveckling.

Global hållbar utveckling – på enkel svenska är tänkt att i första hand användas i undervisningen i svenska som främmande språk (bokens nivå motsvarar B1 enligt Europarådets nivåskala för språkinlärning) men kan även användas av andra elevgrupper som har behov av en enklare text i ämnet. Syftet är att göra svåra och komplicerade samband mer lättillgängliga för elever som inte är vana vid att läsa svenska på en mer abstrakt nivå.

Boken är en bearbetning av Global hållbar utveckling (Folkuniversitetets Förbundskansli, 2008)  och är en del av Folkuniversitetets satsning på demokrati- och miljöfrågor. Vår förhoppning är att den skall stimulera till diskussion och väcka nyfikenhet och engagemang för frågor som rör globalisering och hållbar utveckling.

Bearbetningen är gjord av Marita Moberg, sfi-lärare vid Folkuniversitetet i Göteborg.

Boken är en reviderad nyutgåva av den slutsålda Global hållbar utveckling – på enkel svenska (Folkuniversitetets Akademiska Press, 2009, ISBN: 978-91-85359-05-9).

  • ISBN: 978-91-85359-09-7
  • Utgivningsår: 2010
  • Bandtyp: Häftad
  • Sidor: 99
  • Vårt pris: 119:-

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

Har du ett manus?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.