Hemma är där jag bor

Bakom varje person som tvingats fly från sitt hemland och söka asyl i Sverige finns en personlig berättelse. Hemma är där jag bor ger röst åt de ensamkommande barnen.

Hemma är där jag bor.

Så sa en ung pojke på en av Agneta Slonawskis skrivarkurser för ensamkommande barn.

Det har också fått bli titeln på en bok som innehåller berättelser från sex barn som kommit ensamma till Sverige och har varit här tillräckligt lång tid för att hinna reflektera. Förhoppningen är att deras röster ska bidra till förståelse och ge ett ansikte till rubrikerna.

De intervjuade är i dag mellan 18 och 23 år och har olika bakgrunder. De kommer från Afghanistan, Etiopien, Somalia och Syrien. Berättelserna spänner över personliga funderingar om landet Sverige, en stark längtan efter den egna familjen och en stor framtidstro.

Hemma är där jag bor är skriven av Agneta Slonawski som är journalist, författare och skrivarpedagog. Boken innehåller även porträttfotografier av AnnaCarin Isaksson och dikter skrivna av ungdomar på Agneta Slonawskis skrivarkurser för ensamkommande barn.

Boken är utgiven med stöd av Stiftelsen Längmanska kulturfonden, Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond för vetenskapliga m.fl. ändamål och Stockholms Arbetareinstitutsförening.

• ISBN: 978-91-85359-17-2
  • Utgivningsdatum: 2017-09-01
  • Bandtyp: Häftad
  • Sidor: 53
  • Vårt pris: 99:- (inkl. frakt)

Röster om boken

"Den är välskriven, väcker läsarens empati och ger en värdefull, kompletterande bild till massmedias rapportering om de ensamkommande barnen." – Ulf Pauli, BTJ-häftet nr 22 2017

Pressfoto

Pressfoto Agneta Slonawski

Foto: Martin Lundin. Fotot är avsett för pressen och andra som vill informera om våra böcker. Det får enbart användas i detta syfte. Fotografens namn ska alltid anges.

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

HAR DU ETT MANUS?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.