Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Läsa

Läsa

I de tre övningsmaterialen Läsa B, Läsa C och Läsa D – läsförståelseutveckling för sfi – tränar man strukturerat för att nå målen för läsförståelse i sfi kurs B, C samt D. Läsa C utkom våren 2018.

Läsas webbplats

Författare: Helena Bogren, Karin Sundström & Susanne Södergren

I övningsmaterialen Läsa – läsförståelseutveckling för sfi tränar man strukturerat och effektivt för att nå målen för läsförståelse i utbildning för sfi kurs B, C och D. Övningarna ger även en god träning inför det nationella provet.

Läsa innehåller många typer av texter – tidningsartiklar, fakta, blogginlägg, meddelanden, intervjuer, annonser med flera. Varje häfte inleds med tips till eleven. En kort lärarhandledning samt facit finns på nätet.

Eleven använder flera olika lässtrategier i Läsa och bygger samtidigt upp sitt ordförråd. Man lär sig hur meningar och stycken sätts ihop, samt tränar på hur man kan se samband i en text.

Övningsmaterialet till varje kurs består av sex häften, vart och ett utifrån ett givet tema. Häftena kan användas utan inbördes ordning och köpas i paket om sex häften, i klassuppsättningar eller som enstaka häften.

Läsa fungerar även som ett bra komplement till Skriva, eftersom de båda läromedlen utgår ifrån samma teman.

 • Läsa B – läsförståelseutveckling för sfi kurs B – utkommer 2020/2021.
 • Läsa C – läsförståelseutveckling för sfi kurs C – utkom i maj 2018.
 • Läsa D – läsförståelseutveckling för sfi kurs D – utkommer 2020.

Pris till skolor etc.

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

 • Läsa C, enstaka häften: 69,–
 • Läsa C, paket med alla sex häften: 348,–
 • Läsa C, 20 st. av ett enstaka häfte: 980,–
 • I de tre böckerna Skriva B, Skriva C och Skriva D – genrepedagogik för sfi – tränar manstrukturerat för att nå målen för skriftlig produktion i sfi kurs B, C samt D. Utkom år 2015.

  Skriva

  I de tre böckerna Skriva B, Skriva C och Skriva D – genrepedagogik för sfi – tränar manstrukturerat för att nå målen för skriftlig produktion i sfi kurs B, C samt D. Utkom år 2015.

 • Sångboken Sjung och träna svenska är ett roligt och effektivt träningsmaterial för vuxna sfi-elever som tränar olika moment genom sång och musik till välkända melodier som ”Broder Jakob”.

  Sjung och träna svenska

  Sångboken Sjung och träna svenska är ett roligt och effektivt träningsmaterial för vuxna sfi-elever som tränar olika moment genom sång och musik till välkända melodier som ”Broder Jakob”.

Läromedel

Toggle module

Priser (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Läsa C, enstaka häfte  69,–
Läsa C, paket med alla 6 häften  348,–
Läsa C, 20 st. av enstaka häfte  980,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Köp Läsa hos Adlibris
Köp Läsa hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

Bläddra i smakprov

Toggle module