Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Ord i fokus

Ord i fokus

Ord i fokus är en iPad- iPhone-app som har tagits fram av Folkuniversitetets förlag. Appen lanserades i april 2014. Mer information finns på www.ordifokus.se.

Bilder och mer information

Det är lättare att lära sig ett språk om det samtidigt är roligt. Med Ord i fokus kan du förbättra och bredda ditt ordförråd i svenska på ett lekfullt och utmanande sätt.

Applikationen är baserad på böckerna Bygg upp ditt ordförråd som ända sedan 1980-talet framgångsrikt hjälpt tusentals människor att bli duktiga i svenska. Nu är det din tur!

Så här spelar du

Spelet är enkelt. Du har tre kategorier att välja mellan, där den lättaste varianten är ”bild till ord”. En bild visas och olika ord faller nedåt i strid ström. Din uppgift är att klicka på det ord som passar till bilden. Väljer du rätt ord så får du höra ordet uttalas, varpå det sen hamnar i ordlistan. Väljer du fel så lyser det rött. På samma sätt fast tvärtom fungerar kategorin ”ord till bild”. När du förbättrat ditt ordförråd kan du utmana dig själv med den tredje kategorin - att hitta rätt synonym till det ord som visas.

Spelet går på tid. Du väljer själv om du vill att orden eller bilderna ska komma i snabb, lagom eller långsam takt.

Du kan enkelt se vilka ord du har klarat genom att titta i din ordlista. Vill du höra dem uttalas igen så klicka på noten. Du kan också sortera dem i bokstavsordning om du vill.

Fritt uppbyggd efter Bygg upp ditt ordförråd – © Folkuniversitetets förlag, Peter Watcyn-Jones och Sven Nordqvist. Grafik: Björn Bindel. Programmering: Jonas Rören. Röst: Jonas Rören. Producent: Lotta Ihse.

Läromedel

Toggle module

Köp appen i App Store

Toggle module

Gilla oss på Facebook!

Toggle module