Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Koncensus

Koncensus

Koncensus i Kristianstad bedriver kursverksamhet dagtid för personer med fysiska funktionsnedsättningar i åldern 18-65 år.

Koncensus startade den 1 maj 1999. Det övergripande målet för deltagarna är social gemenskap i en hälsofrämjande och lärande miljö. För varje person finns individuella möjligheter att prova, utveckla och lära nya färdigheter genom ett varierat veckoschema med olika kurser.

  • Exempel på kurser är matlagning, data, musik, hantverkstad, bakning, stafflimålning, textiltryck, vävning, bilkurs, blomsterarrangemang, lättgympa, avspänning, bad, styrketräning, litteratur, tovning, luffarslöjd, populärvetenskap, sällskapsspel, tidningsverkstad och ut i kulturen/naturen.

Var och en planerar sitt eget schema, när och hur ofta man vill komma och vilka kurser man vill vara med i.

Koncensus finns på Götgatan 6, som en del i Folkuniversitetets verksamhet. Koncensus har ett antal egna aktivitetsrum, ett stort handikappanpassat kök och tillgång till övriga lokaler inom Folkuniversitetet vid behov. Lokalerna är tillgängliga för alla, med hiss i entrén och till övriga våningsplan i huset. Det finns en rymlig toalett samt ett vilorum.

Koncensus bedrivs av Folkuniversitetet på uppdrag av Kristianstads kommun och Region Skåne. Koncensus samverkar med Handikapporganisationerna, Riksgymnasiet Syd, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Kontaktinformation:

Telefon: 044- 20 76 55

karin.selander@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer