Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Längre utbildningar i Malmö och Lund

Nå dit du vill!

Folkuniversitetet erbjuder yrkes- och studieförberedande utbildningslinjer inom ekonomi, HR, musik, inredning, textil, konst, design och språk. För dig som vill arbeta inom ett konstnärligt yrke kan detta vara en möjlighet att lära dig mer och få en chans att arbeta fram arbetsprover eller klara en audition.

Utbildningslinjerna passar även dig som drömmer om att få fördjupa dig i ett konstnärligt ämne under längre tid. Våra tolkutbildningar ger dig ökade möjligheter att arbeta som tolk. Våra lärare är aktiva i sina branscher som musiker, artister, inredningsarkitekter, designers, producenter, tolkar och konsulter.

 • Diplomkurser i Malmö

  Diplomutbildning är en längre utbildning som ger dig kunskap med en tydlig yrkesroll och mer gedigna kunskaper än vanliga kurser (minimum 90 studietimmar). Du får ett diplom med ett betyg efter utbildningens avslut. 

 • Diplomerad HR-assistent

  Är du intresserad av personalfrågor? I denna kurs får du tolka och tillämpa olika regler och avtal inom personalområdet. Du får en introduktion till olika typer av personalfrågor. Du får också en fördjupning inom arbetsrätt och förhandlingsteknik.

 • Ekonomiassistent

  För dig som vill gå en längre grundutbildning inom ekonomi som ger möjlighet att arbeta med olika saker på en ekonomiavdelning inom såväl det lilla privata företaget som inom en myndighet eller en förvaltning.

 • Grafisk design för tryck och webb

  För dig som vill få en bred och professionell grundutbildning inom grafisk design. Du är intresserad av färg, form och kommunikation.

 • Inredningslinjen

  Inredningslinjen är Folkuniversitetets utbildning med inriktning mot inredningsdesign och rumslig gestaltning.

 • Konstlinjen

  Konstlinjen är en terminslång kurs med ett intensivt upplägg på två förmiddagar i veckan. Du kommer löpande att få kunskap om grundläggande tekniker för teckning och målning och i hög grad handledning för att hitta ditt eget konstnärliga uttryck.

 • Lunds Konst/Designskola

  Utbildningen till ett framtidsyrke inom konst, design och arkitektur.

 • Musikproduktionslinjen

  - När du jobbar med musik är du gladare när du går från jobbet på kvällen än när du kommer på morgonen. Musik gör livet roligare att leva, säger Thomas Klinteby, lärare på Musikproduktionslinjen på Folkuniversitetet.

 • Skrivarakademin

  Välkommen till Skrivarakademin. Vi tar dig med på en lärorik resa som innebär glädje och vånda, utveckling och inveckling, men framförallt massor av inspiration.

 • Sånglinjen

  Ettårig förberedande utbildning på kvällstid för dig som vill göra något extra med din röst och musikaliska inriktning. Sånglinjen ger också ett unikt tillfälle att testa dina kunskaper på internationell nivå. Utbildningen inehåller en workshop/audition med lärare från London Centre of Contemporary Music (LCCM)

 • Tolkutbildningar

  Vill du ha ett spännande, ansvarsfullt och omväxlande arbete? Tycker du att det är roligt med språk och vill överbrygga språkbarriärer mellan människor? Och vill du hela tiden lära dig nya saker? Då kan tolkyrket passa dig.

 • Tillskärarlinjen

  Lär dig hantverket bakom tillskärning, mönsterkonstruktion och skrädderi. Fokus ligger på det praktiska arbetet och själva hantverket. Tillskärarlinjen hålls dagtid i Lund.

 • Yrkeshögskoleutbildning

  Folkuniversitetets yrkeshögskola har många Yh-utbildningar inom flera olika branscher. Gemensamt för yrkeshögskoleutbildningarna är att de är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

Se alla våra kurser i
Lund

Folkuniversitetet Lund

Toggle module

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Toggle module
Toggle module
Studentrabatt
Toggle module
ISO-certifierat

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer