Sök Meny
Tre personer i ring

Starta studiecirkel

Vill du lära dig nya saker tillsammans med andra? Kanske är ni ett band som spelar rock, en grupp som spelar teater, ett gäng som tycker om att fotografera, några som vill studera filosofi? Då kan studiecirkeln vara något för er.

Mer om studiecirklar

En studiecirkel är en grupp människor som tillsammans söker ny kunskap och skapar något nytt. I en studiecirkel väljer ni själva att delta och ni har stort inflytande över upplägg och innehåll i cirkeln. Era erfarenheter och behov styr helt hur studiecirkeln utvecklas – detta är grundtanken bakom folkbildning!

Så här funkar det:

  • Genom en arbetsplan och en avstämning med oss får ni grunden till er cirkel.
  • Det räcker med att en av er sköter kontakten med Folkuniversitetet, det blir också den personen som får en cirkelledarintroduktion – denna görs enkelt på nätet!
  • Sen är det bara att köra igång! Träffarna antecknas i en digital närvarolista på nätet som kan nås på läsplattor och smartphones.
  • Vi stöttar under cirkels gång om ni behöver det, annars hörs vi av när cirkeln avslutas. Då skickar ni in närvarolistan och eventuella kvitton så knyter vi ihop säcken.

Studiematerial

Studiematerial kan vara allt från böcker, musik och artiklar till youtube-videos och utställningar. Använd det material som inspirerar er!
En studiecirkel genererar lite pengar som kan användas till cirkelns utlägg. Det kan göra det möjligt för gruppen att åka på studiebesök, bjuda in föreläsare eller få hjälp till lokalhyra och material som cirkeln använder.

Studiecirkel på distans

Värt att veta är att det går utmärkt att ha en studiecirkel på distans. Då räknas mejl, telefonsamtal och diskussioner i olika forum som träffar. Det går också bra att kombinera med fysiska träffar!

Kontakta oss!

Vi som jobbar med studiecirklar i Lund, Malmö, Ystad och Trelleborg kan alla svara på generella frågor, men vi har också olika ämneskompetenser. Har ni mer ämnesspecifika frågor ska ni prata med ämnesansvarig i er stad, information om vem ni ska kontakta hittar ni längre ner på sidan.

Ni kan såklart starta studiecirkel i kommuner där vi inte har kontor. Kontakta någon av oss så lotsar vi er rätt.

Saknar du ett sammanhang där du får prata om just ditt specialintresse? Hör av dig ändå så kan vi försöka hjälpa dig hitta likasinnade i våra nätverk!

Kontakta någon av oss med dina frågor.

Det är vi som jobbar med Starta studiecirkel

Kontakta någon av oss med dina frågor.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på nyhetsbrev

E-postadress