Sök Meny

Skrivmaskinen

Skrivmaskinen är en novelltävling, öppen för alla, för att uppmuntra till det kreativa skrivandet. En skrivartävling för att fånga in, uppmärksamma och föreviga berättelser från länets invånare. 

I ett samtal med Jengel Förlag och förfrågningar från Länskulturen om vad vi kunde göra för litteraturen i länet tog idén om en novelltävling avstamp. Utfallet är Skrivmaskinen, en novelltävling för invånare i Jämtland/Härjedalens län, för att uppmuntra till det kreativa skrivandet i länet. Resultatet och vinnarna i tävlingen ville vi presentera i en tryckt bok.

För tillfället är den första novelltävlingen i Skrivmaskinen avslutad, en tävling som kommer resultera i en tryckt bok med namnet: Skrivmaskinen vol.1. I boken finns vinnande bidrag från 10 olika författare utspridda runt omkring i regionen. Vår förhoppning är att det årligen kommer bli en fortsättning på Skrivmaskinen och att novelltävlingen ska få fortsätta leva under en lång tid framöver.

Det som särskiljer Skrivmaskinen från andra skrivtävlingar är avsaknaden av gränser. Novelltävlingar är i regel oftast styrda och riktade på olika sätt. Mot en viss målgrupp, ett visst tema, ett visst antal tecken etc. Listan kan göras lång. Vi såg en poäng att inte göra det. Ett givet ämne kan förvisso vara ett stöd för den som ska skriva men det kan även bli en begränsning. Därför är Skrivmaskinen en novelltävling som är öppen för alla, och där vi anser att alla berättelser är värda att läsas.

I sigillet för Skrivmaskinen finns Jämtlands och Härjedalens landsskapssköldar, för att innefatta hela länet. Pennorna är åtta till antalet, en för varje kommun, och de pekar alla mot hjärtat- till kärleken för det skrivna ordet.

Håll utkik efter nya tävlingar och såklart Skrivmaskinen vol.1 – i en bokhandel nära dig. 

Har du frågor?

Kontakta
063-106060
johanna.bohlin@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila