Sök Meny
Aktiv med ÖPU.

Aktiviteter

Vilka aktiviteter erbjuder ÖPU?

AKTIVITETER VÅREN 2017
Östersunds pensionärsuniversitet har som syfte att erbjuda aktiviteter för medlemmarna i form av månadsmöten med föreläsning, studiecirklar, studiebesök i olika ämnen. Vi kan även göra studieresor och utflykter.


MÅNADSMÖTEN
Lokal: Mötesplats Prästgatan 58
Tid: 14.00

Måndag 23 januari
Vi börjar måndag den 23 januari med att lyssna till säkerhetsansvarig inom skidskyttet Åke Hjelm som skall berätta om "Skidskyttet förr och nu"

Måndag 20 februari
Årsmöte
. Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på årsmötet eller kan beställas hos Inger Jonasson. Det blir också en föreläsning med rubriken för denna meddelas i annons i lokaltidningarna torsdag den 16 februari.

Måndag 20 mars
Denna måndag kommer vi få information om ett i dagarna "hett" ämne- försvarsfrågan. Kalle Olsson, riksdagsman och verksam i Försvarsutskottet, står för den informationen.

Måndag 24 april.
Thord Erik Nilsson
berättar "idrottshistoria". Thord Erik har varit verksam sportjournalist under många år och har en stor kunskapsbank att ösa ur.

Måndag 22 maj
Dags för examen. Väntar på klartecken från de tillfrågade då styrelsen tänkt sig någon form av musik.


Samtliga månadsmöten är klockan 14.00 och vi håller som vanligt till på Prästgatan 58. Där finns möjlighet att köpa kaffe/the, smörgåsar och hembakat bröd. Är du sugen på att äta lunch före månadsmötet, kontakta Andreas i köket på 063-144053 senast kl 12 en dag innan. Hemlagad soppa och paj behöver inte beställas i förväg.

 

CIRKLAR OCH KURSEER

Musiklyssning 6 tillfällen. Ledare: Harry Byberg.
Avgift 150 kr Anmälan direkt till Harry Byberg tel. 063 306 36. Lokal och tid meddelas vid anmälan.

Engelsk konversation 10 tillfällen. Ledare: Linda Arntzén
Avgift 400 kr. Anmälan direkt till Linda Arntzén tel 076 833 30 32. Lokal och tid lämnas vid anmälan.

 

FÖRELÄSNINGAR

Ulf Danielsson, Måndag 20 mars 2017

Måndagen den 20 mars 2017 anordnar Kulturföreningar i samverkan (KFIS) där ÖPU är med, en föreläsning med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet. Rubriken är ”Vårt klot är så ömkligt litet”. Lokal: Wargentinskolans aula Tid: .18.30. Föreläsningen var egentligen planerad i november 2016 men behövdes ställas in på grund av hård väderlek.
Verksamheten bedrivs i samarbete med: Folkuniversitetet - kursverksamheten vid Umeå universitet.

Overhead- föreläsningar i afterwork format anordnade av Folkuniversitetet.
Överhead är en kort (30-45 minuter) inspirerande föreläsningserie i afterwork format. Kolla Folkuniversitetets hemsida eller ring och fråga vad som är på gång. Tel: 063-106060

STUDIEBESÖK

ÖPU planerar en resa i början av höstterminen samt ev studiebesök om något intressant dyker upp. Hör gärna av dig om du har förslag på resmål/studiebesök.

ÖVRIGT

Filmvisning om konstnären Olof Ågren, 28 januari 2017
För intresserade meddelas att filmen om konstnären Olof Ågren visas på Bio Regina (ligger i näreheten av Prästgatan 58) den 28 januari kl 15:00. Filmen heter "Efter eget huvud" och är 71 minuter lång.

Rabatt på kursavgift hos Folkuniversitetet
25 % rabatt på hela kursutbudet. Medlemskap i ÖPU uppges i samband med kursanmälan till Folkuniversitetet.

 

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Open Campus

Föreläsningar

Swedex Östersund

Replokal