Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Charlotte Hågård - karriärspecialist

Det finns alltid en rätt plats för alla

Charlotte Hågård älskar sitt jobb som karriärspecialist. Trots att hon har arbetat i närmare tjugo år med karriärcoachning, tröttnar hon inte på att hjälpa folk. Nu i vår kommer hon återigen till Folkuniversitetet för att dela med sig av sin erfarenhet.

- I början av min karriär mötte jag många vilsna människor som sökte jobb, men som inte riktigt visste vad de ville jobba med och hur de skulle presentera sig. De behövde steget före intervjun. Då kände jag att det var det här jag ville syssla med, att vägleda andra, säger Charlotte Hågård, med glimten i ögat.

Inspirerad av vistelser i USA och Australien, där hon hade kommit i kontakt med karriärrådgivare, utvecklade hon en metod för att kunna coacha andra. Därefter startade hon 1992 Sveriges första privata karriärrådgivningsföretag, Newstart, för de som ville utvecklas i sitt jobb eller byta karriär. Sedan dess har över 50 000 personer gått igenom hennes karriärmetod. Hon har skrivit böcker i ämnet, hållit föreläsningar och startat karriärcoach- och metodutbildningar. Själv har hon coachat över 10 000 personer, både individuellt och i grupp.

- Jag är intresserad av människor och tycker att det är kul att hjälpa och inspirera andra. Det roligaste är bredden, att få göra många olika saker inom mitt område. Jag använder alla mina förmågor i jobbet och kan vara kreativ och styra väldigt mycket vad jag vill göra.

De som söker sig till Charlotte och hennes företag är en salig blandning av arbetslösa, arbetare, tjänstemän och högt uppsatta chefer. Oavsett yrke och bakgrund finns hjälp att få, dels i form av ett personligt bollplank med specialister på yrkeslivet, dels i form av en strukturerad metod. I den går personen igenom tre faser: inåt, utåt och framåt. Inåt handlar om att få självinsikt, utåtfasen handlar om att göra en omvärldsinventering och hitta alternativa arbeten, medan fasen framåt handlar om strategi, att göra en handlingsplan och sätta upp nya mål.

- Det finns alltid en rätt plats för alla, men den kan behöva justeras, precis som med en klänning eller en kavaj som ibland måste sys om för att passa. Det är samma sak med karriären.

Charlottes tips till dig som vill byta bana och göra något annat i ditt liv:

  • Gör en ordentlig självinventering. Ta reda på vem du är och vad du kan. Vilka värderingar och intressen har du? Vilka drivkrafter har du?
  • Gör din karriärplanering strukturerat och bygg upp din framtidsbild steg för steg.
  • Avsätt rejält med tid för egen reflektion
  • Ta reda på vad du vill, hitta fler alternativa vägar
  • Läs gärna Charlottes bok Bli din egen coach för fler tips

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer