Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Anette Holgersson har läst spanska

Flytande spanska och nya vänner

Anette Holgersson drömmer om att kunna prata flytande spanska och att läsa spanska romaner. Efter fyra terminer på Folkuniversitetet närmar hon sig målet. För att praktisera språkkunskaperna reser hon och några kurskamrater till Malaga i höst.

Relaterad information

 – Jag har varit mycket i Spanien, både i jobbsammanhang och på semester och det skulle vara så roligt att kunna prata med de som bor där, på deras eget språk. Många kan ju inte engelska så bra, säger Anette Holgersson, som läser spanska två gånger i veckan.

Drygt 30 år har gått sedan Anette studerade spanska på gymnasiet och nu har hon väckt de slumrande kunskaperna till liv igen. Hon valde att gå en intensivkurs för att det ska gå fortare framåt. På så sätt tvingas hon öppna böckerna varje dag. Vilket hon gör med glädje. Att det är mycket läxor är något både hon och de andra kursdeltagarna efterfrågar.

– Det är roligt att gå till lektionerna. Vi har en jätteduktig lärare som för lektionen framåt på ett suveränt sätt. Hon pushar oss lagom mycket och är väldigt metodisk när hon lär ut.

– Det är också roligt att knyta kontakter med de andra i gruppen. Vi är fyra kvinnor som har läst flera kurser tillsammans, så nu har vi lärt känna varandra. Vi ska fortsätta läsa i höst. Och dessutom planerar vi att resa till Malaga i november för att gå en intensivkurs där. Det ser jag verkligen fram emot!

Anette arbetade tidigare på Ericsson som chef för olika enheter inom teknikutveckling. Då hade hon mycket kontakter med Spanien, framför allt i Madrid och Barcelona. Numera njuter hon av att ha mycket tid till att motionera – jogga, gå på Friskis och Svettis, åka skidor – och att ta hand om sitt hus och sin trädgård. Och att läsa spanska så klart.

– Det svåraste med spanskan är att våga ta steget att börja prata och våga uttrycka sig. Det behöver jag verkligen öva på. Nu känns det tryggt att öva grammatiken först, så att jag har en bra grund att stå på. Men efter Malaga kanske jag är redo för en konversationskurs, vem vet?

Fakta Anette Holgersson

Ålder: 60+
Familj: Man och vuxen son
Yrke: Dataingenjör
Förebild: Långdistanslöparen Ewy Palm från SVT:s Mästarnas mästare. Hon har haft en fantastisk karriär och är den mest ödmjuka person som jag vet.
Oanad talang: En fena på att åka längdskidor, deltog i tjejvasan i år
Önskekurs: Vill gärna läsa historia och samhällskunskap

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer