Sök Meny
Intervju med Christer Stolpe

Webmaster som samlar på intryck

Christer Stolpe tog en paus från jobbet som Art Director för att fylla på sina kunskaper inom webben. Ett alltmer nödvändigt redskap för kommunikation och marknadsföring.

Relaterad information

Varför valde du att utbilda dig till Diplomerad Webmaster?
– Jag tyckte att det lät som en bra och intressant utbildning och kände att det var något som jag kunde ha nytta av både yrkesmässigt och privat.

Varför valde du att utbilda dig på Folkuniversitetet?
– Jag har tidigare erfarenhet av Folkuniversitetet och trivs väldigt bra med skolan. Bra lärare och personal, trevliga lokaler och intressanta klasskamrater. Det kändes självklart att välja Folkuniversitetet även i det här fallet.

Vad jobbar du med?
– Jag är Art Director, utbildad bland annat på Berghs, och har varit verksam i reklambranschen sedan 22 års ålder. Jag har jobbat på både små och stora byråer samt i egen regi. Nu har jag tagit ledigt ett tag för att kunna plugga och fylla på hjärnan med ytterligare kunskap och intryck. Ett beslut som jag är mycket nöjd med så här långt.

Har du haft nytta av utbildningen i din nuvarande tjänst?
– Jag är som sagt fortfarande ledig för att plugga, men jag kommer absolut ha nytta av utbildningen i mitt yrke. Webben är i dag en viktig kanal och många gånger ett nödvändigt redskap inom de flesta former av kommunikation och marknadsföring. Jag har redan en del erfarenhet av att jobba med webben, men kände ändå jag att jag ville bygga på mina kunskaper ytterligare.

Berätta lite mer om utbildningen.
– Under utbildningen fick vi lära oss att utforma, underhålla och administrera en webbplats. Vi började med att lära oss grunderna i HTML. Sedan byggde vi på med bland annat CSS, grunderna i Dreamweaver CS5, bildhantering, introduktion till JavaScript, Joomla CMS, Artisteer och mycket, mycket mer. Dessutom fick vi en massa bra råd och tips som vi kommer att ha nytta av i framtiden när vi jobbar vidare på egen hand. Det är en väldigt innehållsrik utbildning och tempot är högt – man lär sig helt enkelt en massa.

– Tack vare kunniga och lyhörda lärare, och ett bra kursupplägg, passar den här utbildningen både nybörjare och oss som kan lite mer. Du behöver alltså inte redan vara ett ”webbproffs” för att lyckas. Däremot bör du vara hyfsat van vid datorer, och veta ungefär hur de fungerar för att kunna hänga med ordentligt.

Såg du fram emot någonting särskilt inför kurstillfällena?
– Jag såg faktisk fram emot varenda lektion, även de som kanske innehöll lite mer repetition för mig. Det var extra roligt när vi hade kommit in en bit i utbildningen och alla pusselbitar började falla på plats, inte minst designdelen var extra intressant för mig. Projektarbetet tycker jag också var riktigt roligt. Då fick vi verkligen chansen att under realistiska förhållanden använda allt det vi hade lärt oss, skarpt läge med andra ord. 

Är det någonting speciellt du kommer ihåg från utbildningen?
– Något jag slogs av var hur engagerade alla var. Inte bara våra duktiga lärare utan även samtliga kursdeltagare. Hur alla verkligen ville få ut det mesta av utbildningen och lära sig så mycket som möjligt.
Det kanske låter som en självklarhet, men det var verkligen påtagligt och mycket stimulerande.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag tycker om att uttrycka mig kreativt även när jag är ledig genom bland annat bild, färg, form och ord. Annars älskar jag att samla på intryck och upplevelser. Oavsett om det är under en milslång upptäcktsfärd i skogen, med eller utan kamera, framför spisen med ett nytt intressant recept eller på ett spännande museum någonstans i världen – och då gärna tillsammans med familj och vänner. Det finns så mycket att se, uppleva och lära, i stort och smått. En målsättning som jag har är att när jag lägger mig på kvällen ska jag ha upplevt eller lärt mig något under dagen som jag inte visste om när jag gick upp på morgonen.

CHRISTER STOLPE
Ålder: 48 år.
Familj: Min sambo och våra respektive barn.
Yrke: Art Director.
Förebild: Oj, vad svårt. Det finns en massa bra människor som jag gillar, men jag har nog ingen direkt förebild. Jag beundrar mänskliga egenskaper istället. Däribland humor, mod, empati, kreativitet, intelligens och ärlighet.
Oanad talang: Jag vet inte om det är en talang direkt, men jag tycker om att spela dataspel ibland och då gärna World of Warcraft. Det är kanske lite oväntat i alla fall.
Önskekurs: Jag skulle gärna se fler avancerade och omfångsrika fördjupningskurser i program som Photoshop, InDesign och Illustrator. Kurser som riktar sig till de som redan kan en hel del eller som använder programmen rent yrkesmässigt.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners