Sök Meny

Nystart som Key Account Manager

Magnus Berglund bytte riktning, eller snarare definierade sin riktning, vid 57 års ålder. Tätt efter att ha blivit uppsagd på grund av arbetsbrist började han studera till Diplomerad Key Account Manager. Och fick jobb direkt.

– Jag har god erfarenhet av tidigare kurser hos er och valde att gå KAM-utbildningen eftersom jag visste att era utbildningar håller hög kvalitet och att era lärare har en stark koppling till arbetslivet. Oftast jobbar de samtidigt som de håller kurser. Jag tror att det borgar för aktualitet i utbildningarna.

– Jag fick ett nytt utmanande arbete direkt efter utbildningens slut men är ännu så pass ny att jag inte har hunnit omsätta mina studieerfarenheter. Jag sökte jobb medan jag utbildade mig, vilket blev en tillgång till min kunskapsbank och skapade ett intresse för arbetsgivare. Kursen fyllde även upp mina meriter i min CV och många av de kunskaper kursen tillförde har jag nytta av på mitt nuvarande jobb.

– Att utbilda mig till Key Account Manager var mycket berikande. Jag har lång erfarenhet av försäljningsarbete i flera olika branscher och utbildningen bidrog till att jag fick många av mina fälterfarenheter bekräftade, men jag lärde mig mer om teorierna bakom mina praktiska erfarenheter samt olika modeller och knep att använda i försäljningsarbetet. Jag fick också mycket kunskaper i fördjupad nyckelkundsbearbetning, marknadsföring och omvärldsorientering. Kursledarnas långa erfarenhet bidrog starkt, men även kursdeltagarna hade många goda och olika arbetserfarenheter från olika branscher.

– Kursen var väldisponerad med hemläxor och kursboksläsning. På kurstillfällena var det blandat teori, diskussion och korta grupparbeten. Det var ett stimulerande och effektivt arbetsätt och skapade tre roliga, lärorika timmar varje gång.

– Båda lärarna var mycket kunniga och inspirerande. De hade väldigt goda kunskaper från olika branscher om sälj och marknad. Speciellt inspirerande var avsnittet marknadsföring i praktiken, projektledning samt diskussionerna om olika KAM-modeller och omvärldsorientering. Jag lärde mig också att jag faktiskt jobbat lite KAM-inriktat i tidigare arbete men inte har haft namn eller ord för vad vi då gjorde.

Framöver ser Magnus att han bara blir bättre och bättre på sitt nya säljjobb och tror att hans tidigare arbetserfarenheter och de nya kunskaper han fått på KAM-kursen successivt går att implementera även i det nya jobbet.

– Säljarbete blir alltmer komplicerat och kräver extraordinära insatser som alltså är delvis likvärdigt med ett KAM-inriktat arbetssätt.

FAKTA

Namn: Magnus Berglund
Ålder: 57 år
Yrke: Säljare
Familj: Fru och två vuxna barn
Förebild: Har många men lyssnar på och gillar de som försöker leva i nuet, som är empatiska och gör bra och vettiga saker. Gärna med fokus på vår miljö och framtid.
Oanad talang: Är ”duktig i köket”, även på vardagar med grytor och efterrätter som specialitet. Kan också binda en fiskefluga.
Vill gå kurs i: Engelska. Jag har behov av att lära mig ännu mer då koncernspråket är engelska och vi har mycket kontakt med företagets tyska personal i alla möjliga tekniska frågor.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners