Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Tessie Carlsson har gått sångkurs

Hittade känslan och kom in på utbildning i London

Tessie Carlsson har sjungit sedan barnsben. När hon gick musikallinjen på gymnasiet insåg hon att hon ville satsa mer på sin favorithobby. Efter en sångkurs på Folkuniversitetet har hon nu kommit in på en eftertraktad musikskola i London.

Folkuniversitetets kurser

 - Mamma säger att jag sjöng redan innan jag lärde mig prata. Jag har alltid tyckt att det roligaste med att sjunga är glädjen. Jag blir så glad av att sjunga och av att andra människor blir glada och berörda av sången. Men det är inte alltid lätt. Det svåraste är nog att inte ha för höga krav på sig, säger Tessie Carlsson.

I våras gick hon kursen Masterclass i sång. Där fick deltagarna sjunga allt från visa och soul till pop och rock. Inför varje kurstillfälle fick de i läxa att öva in en ny valfri låt som de sedan sjöng inför varandra. De lärde sig mikrofonteknik och olika sångtekniker och hur de kunde använda rösten på olika sätt för att sjunga vassare, kantigare, skrikigare eller mjukare.

- Vi sjöng individuellt men också tillsammans. Det bästa var att få träna att sjunga inför de andra. Vi övade mycket på att hitta rätt känsla och försöka förmedla den. Till exempel sjöng jag en låt som handlade om olycklig kärlek, och eftersom jag det var något jag kunde relatera till så var det lättare att förmedla den känslan.

Sångkursen avslutades med en gemensam konsert i Folkuniversitetets foajé. Alla fick sjunga två låtar var och även en gemensam låt.

- Jag tog kursen för att kunna söka in på Tech Music School i London. Det är en väldigt bra sångskola där man får lära sig skriva sina egna låtar och även att kompa på piano. Det har jag aldrig gjort förut, så det blir jättespännande. Det känns så overkligt att jag kommit in!

I höst flyttar Tessie alltså till London för att bli ännu bättre på att sjunga. Förutom sånginriktningen har skolan undervisning för de som spelar trummor, gitarr, bas och keybord. Det blir en stor kontrast mot livet hemma i Stockholm. Här tillbringar hon mycket tid i stallet, på hästryggen eller på caféer med sina vänner. Men sången är viktig.

- Jag gillar mest att sjunga pop, jag tror att min röst ligger bäst där. Men jag älskar att prova nya utmaningar. Jag önskar att jag kunde rappa, Nicki Minaj är helt grym.

- I framtiden funderar jag på att utbilda mig till sångpedagog, men det vore också kul att kunna skriva egna låtar.

Fakta Tessie Carlsson

Ålder: snart 21 år
Familj: Mamma, pappa och två yngre syskon. Med husdjuren inräknade blir det två hästar, en hund och en chinchilla också.
Yrke: Studerar på musikskola i London sedan i höstas. Har arbetat som barista och receptionist på Södermalm.
Förebild: Beyoncé för hennes fantastiska röstregister och utstrålning på scen
Oanad talang: Kan dansa poledance
Vill gå kurs i: Spanska

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer