Sök Meny
Intervju med Tiina Rosenberg

Intervju med Tiina Rosenberg

Tiina Rosenberg är professor och verksam inom teater, film- och genusvetenskap. Hon har blivit något av en frontfigur inom queerrörelsen i Sverige och är också författare till flera böcker i ämnet.

Som en del av Stockholms universitets Queerseminarium gästar Tiina Folkuniversitetet för en föreläsning om queer i teori och praktik. Vi passade på att ställa några frågor till henne.

Vad kommer du att prata om i din föreläsning?
Jag talar om queerteorins historia, nutid och om visioner för framtiden.

Vilken roll har begreppet queer i dagens samhälle?
Ordet har blivit bekant och används ofta. Man kan säga att queerordet blivit populärt. Då kan det vara bra att veta lite mer om queerteori och queeraktivism.

Berätta lite om din forskning just nu?
Jag skriver på en ny bok om feminist aktivistisk konst - främst scenkonst - i Sverige. Sedan håller jag på med ett projekt om feministisk aktivism i Tyskland. Queerteori och queeraktivism ingår i båda projekten.

Vad är det som driver dig i det du gör?
Jag är intresserad av social rättvisa i bred mening, framför allt feministiska och sexualpolitiska frågor, men även mer allmänpolitiska frågor om rättvis fördelning av samhällets resurser. Jag intresserar mig för solidarisk fördelningspolitik och antidiskriminering. Så kan man sammanfatta det.

Mer om Tiina Rosenberg:
Tiina Rosenberg är professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och docent i teatervetenskap vid Stockholms universitet. Hon har gett ut flera böcker om scenkonst, feminism och queeteori. Hennes senaste bok är Bögarnas Zarah: diva, ikon, kult (2009).


Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners