Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Inredningslinjen

Utbildningen gav henne mod att skapa

Inredning är Monika Liljeros stora passion. Idag driver hon en egen inredningsfirma och formger möbler i återanvänt trä, betong och stål. För att lära sig grunderna sökte hon sig till Folkuniversitetets inredningslinje.

Monika Liljeros förverkligade en av sina drömmar när hon år 2006 startade egen firma, med inriktning på att designa kök. Många av hennes kunder ville även ha hjälp och förslag på inredning i andra rum. Under lågkonjukturen, när Monikas verksamhet stannade av, passade hon därför på att utbilda sig inom inredning.

- Jag ville lära mig allt från grunden, om färg och form, ljus och mörker, hur man arbetar och vilka verktyg som behövs för att göra ett bra jobb. Allt jag lärde mig på Inredningslinjen har jag användning av på mina inredningsjobb, säger Monika Liljeros nöjt.

På utbildningen fann hon lusten och modet att skapa. Den kreativa processen odlar hon ömt. För att fylla på med inspiration reser hon gärna till storstäder eller Karibien, eller träffar människor och lyssnar på musik.

- Det roligaste med mitt jobb är själva skapandet, att hitta rätt känsla och harmoni i rummet så att kunden blir nöjd. För att skapa harmoni är det viktigt att hitta en bra balans mellan olika material och färger, att våga blanda nytt med våra allra käraste ting. Det gäller att känna efter och ta vara på magkänslan!

Under de senaste åren har Monika breddat sig. Hon återanvänder naturliga material när hon formger robusta möbler av drivved, betong och stål. Hennes soffor, bord och stolar tål väder och vind, och passar lika bra inomhus som utomhus.

- Jag tror att vi människor försöker tänka alltmer miljövänligt på möbler och inredning. Därför måste vi hitta nya möjligheter att återanvända det vi har för att skapa nytt.

Monikas nästa dröm är att gå en utbildning i möbeldesign. Fram till dess får hon råd och tips av hennes man, som är hantverkare och driver ett byggföretag.

FAKTA

Ålder: 45 år
Familj:
Man och tre barn
Yrke:
Egenföretagare, inredare och formgivare
Förebild:
Tricia Guild, för hennes fantastiska sätt att kombinera färg och form Oanad talang: en mästare på att få till det i trädgården med former och nyanser
Så underhåller jag min hjärna: Jag läser mycket, spelar kluriga spel med mina barn och tänker ut olika lösningar under mina skogspromenader.

Kontaktinformation:

Telefon:  08-789 42 00

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer