Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Hittade sin egen röst

Hittade sin egen röst

Béatrice Le Gall-Bengtsson är fransyskan som flyttade till Sverige och hittade både kärleken och musiken. Hon har gått flera av Folkuniversitetets kurser i musik och förverkligat drömmen om att få sjunga. 

Hej Béatrice, vem är du?
− Jag är fransyska som flyttade till Sverige 1994, blev kär i en mycket snygg och musikalisk svensk man, fick två musikaliska döttrar och sedan jag var barn har jag drömt om att kunna sjunga och spela musik. En släkting berättade för mig att jag sjöng mycket när jag var liten, vilket jag själv inte minns. Jag minns det som att jag var en osäker tonåring som inte vågade leva ut sin dröm och tyckte inte om min röst under många år.

− Att flytta till Sverige gav mig ett annat perspektiv på livet. Jag fick möjligheten att vara med i en kör och körledaren ville givetvis höra min röst - jobbigt! Många känslor kom upp, hjärtat slog allt snabbare - jag sjöng och hon sa: "Du får vara med, vilken fin och varm röst du har!". Jag stirrade på henne och mina tårar rann, jag kunde nästan inte ta emot hennes fina ord. Efter det började min musikaliska resa för att förverkliga min stora dröm.

Vilka kurser har du gått på Folkuniversitetet?
− Jag har gått kurser i sång för nybörjare, gospel, munspel och börjat skriva egna låtar.
Det är FANTASTISKT att släppa loss, jag rekommenderar det och det är så kul.

− Idag fortsätter jag musikresan på Folkuniversitetet med min underbara lärare Karina Kampe. Förra sommaren gick jag på en av hennes helgkurser som heter "Masterclass". Vi var en liten grupp bestående av män och kvinnor i olika åldrar som sjöng i mikrofoner och ackompanjerades av den skickliga gitarristen Patrik.

− Vi lyssnade på varandra och berättade efteråt vad vi hade upplevt och vad som kunde bli bättre, vad som var bra och varför. Det blev väldigt intimt, timmarna rann iväg, fulla av skratt, tårar och låtar. Söndag eftermiddag kom våra nära och kära och lyssnade på oss. Nu var det på riktigt! Nervösa men glada sångare sjöng sina favoritlåtar med hela hjärtat. Många kramar, många kära farväl och "vi ses igen" blev det när vi skulle skiljas. En fullständigt oförglömlig helg.

Vill du säga något om din kursledare?
− Karina är en otrolig kunnig sångpedagog. Att hon kan plocka fram känslor är en sak men som professionell är det också viktigt att ta hand om känslorna och inte lämna eleven med sin sorg eller ilska eller rädsla. Och Karina kan, med en bestämd men mjuk röst förvandla känslorna till någonting positivt. Fantastisk coachning!

− Nästa steg och utmaning är "Masterklass Avancerad". Det pirrar redan i magen - men så är det om man vill följa sin dröm! 

Vilket motto har du i livet?
− 
Lyssna INTE på den lilla rösten som nervärderar dig utan lyssna på alla röster som TROR på dig - din resa är unik!

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer