Sök Meny
Intervju med Christopher Moldrickx

Från gymnasielärare till webmaster

Christopher Moldrickx ville byta yrkesbana och anmälde sig till Folkuniversitetets utbildning Diplomerad Webmaster. Det han gillar bäst med utbildningen är upplägget och en väl fungerande pedagogik. – Utbildningen fyller de luckor jag hade och ger mig ett kvitto på vilka kunskaper jag har, säger Christopher, som blir klar med studierna i maj 2017.

Hej Christopher, vem är du?
‒ I botten är jag gymnasielärare i spanska och tyska. Jag jobbade inom skolan i några år, men har nu kommit fram till att jag vill byta spår. För ett tag sedan startade jag en webbplats och blev intresserad av kodning. Så jag började lära mig att koda HTML, CSS och JavaScript på egen hand.

Varför valde du att gå kursen Diplomerad Webmaster?
‒ Denna utbildning är för mig ett steg närmare mitt nya yrke. Från tidigare kurser visste jag att Folkuniversitetet är att lita på. Webmaster-utbildningen fyller de luckor jag hade och ger mig ett kvitto på vilka kunskaper jag har.

Vad är det viktigaste du har lärt dig hittills på utbildningen?
‒ Att man alltid kan lära sig nya saker, även inom områden som man trodde sig kunna.

Vad är det bästa med utbildningen?
‒ Den har en väl fungerande pedagogik! Jag gillar upplägget med välplanerade teoretiska genomgångar varvat med praktiska övningar. Det håller mig motiverad och jag lär mig på riktigt. Läraren har tid att svara på frågor och ser till att alla hänger med. Dessutom får vi hemuppgifter med tydliga läsanvisningar. Vi gör också projekt där jag kan använda mig av det vi lärt oss i undervisningen. Jag uppskattar att schemat är tydligt och visar exakt vilket innehåll varje kurstillfälle har.

Vad har du för framtidsplaner?
‒ Jag vill förstås jobba som webmaster. Skulle det visa sig vara svårt att få in en fot direkt efter utbildningen, försöker jag få en praktikplats. På längre sikt vill jag fördjupa mig inom webbutveckling, närmare bestämt mot backend. Det vill säga producera kod som processas på webbservern och som hämtar info från databaser innan den levereras till användaren.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners