Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Gamla lador blir till möbler

Gamla lador blir till möbler

Claes Baud har byggt och snickrat i hela sitt liv. För att få grunderna i möbelsnickeri sökte han till Möbelsnickarlinjen, samtidigt som han startade ett eget snickeri – BAUD Barnwood Design. Hans affärsidé är att utveckla och tillverka moderna möbler och inredning av återvunnet trä från svenska 1800-tals lador.

Vad är roligast med det du gör?
– Att jag hanterar alla delar av företagande och de olika miljöer jag hamnar i på grund av detta. Jag möter bönder när jag är ute och köper in material eller plockar ned lador. Jag arbetar med inredningsdesigners och kunder för att hitta lösningar och ta fram det de vill ha. Jag utvecklar min marknadsföring genom sociala medier och hemsida. Och till sist så får jag skapa, bygga och leverera till kunder som hittills alla varit nöjda. Och bara för att verkligen få se slutresultatet så kör jag hem möblerna till kunderna för en symbolisk peng och får då se resultatet i deras egen miljö!

Hur kom det sig att du sökte till Möbelsnickarskolan?
– Jag har byggt och snickrat hela livet som avancerad amatör men kände att ska jag sälja det jag gör så behövs grunderna i möbelsnickeri.

Du gick ut Möbelsnickarlinjen i juni 2015. Vad är det viktigaste du har tagit med dig?
– Praktiska färdigheter som jag direkt även under utbildningstiden omsatte till produkter jag sålde. Dessutom perspektiv, förhållningsätt och ödmjukhet inför snickeri som jag tyckte att våra lärare förmedlade på ett lysande sätt genom att dela med sig av sin erfarenheter och tankar.

Har du snickrat något som du är riktigt nöjd med?
– Den mediamöbel som jag gjorde sista terminen som jag designade själv och spenderade kanske 300 timmar på att bygga blev riktigt bra. Bland det jag säljer har moderna matbord av massivt 1800-tals återvunnet loggolv blivit min specialitet och där känns det skönt att leverera något som kunderna uppskattar mer än de "återvunna" indiska importbord som är standard ute i affärerna.

Har du några tips till de som vill gå Möbelsnickarlinjen?
– Om man redan innan kursen tänker tanken att man skulle vilja starta en verksamhet på sikt så gör det direkt istället. Om man har en enskild firma och börjar sälja så kan man dels dra av utbildningskostnaderna och dels skaffa verktyg. Jag hade massor med nytta av att kunna konsultera lärare och kurskompisar löpande under mitt första verksamhetsår runt sånt jag tillverkade utanför lektionstid.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag har hittills snickrat hemma i garaget och trots det lilla formatet fått snurr på affärerna men nu har jag lokal för eget snickeri på gång och det hoppas jag ska kunna lyfta företaget till något som går att leva på.

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer