Sök Meny
Intervju med Johan Doktare

"Släpp prestigen och ha kul!"

Johan Doktare har gått kombinationskursen 'Teater – Från text till scen', där deltagarna gestaltar en helt nyskriven text som skrivits av deltagare på en skrivarkurs. För Johan är teatern ett härligt kreativt komplement till arbetet som projektledare inom byggbranschen.

Kurserna "Att skriva dramatik " och " Teater – Från text till scen " arbetar mot det gemensamma målet att skapa en föreställning tillsammans; där skrivarkursen står för manus och teaterkursen gestaltar på scenen.

För drygt tre år sedan gick Johan Doktare en kurs i improvisationsteater på Folkuniversitetet. Det var en rolig upplevelse som gav mycket positiv energi, vilket ledde till att han fortsatte att utveckla sitt teaterintresse. Sedan dess har han fyllt på med flera olika kurser och workshops inom teater.

– På ett personligt plan tillför teatern ett härligt kreativt komplement till mitt arbete som projektledare inom byggbranschen, berättar Johan.

Hur kom det sig att du valde att gå kursen 'Teater – Från text till scen'?
– Jag hade tidigare gått en kurs på Folkuniversitetet med Björn Sjöquist som teaterpedagog, där vi som deltagare fick vara med och ge input till det manus som vi spelade upp i slutet av kursen. Eftersom jag tyckte att den kursen var så rolig och inspirerande tyckte jag att Teater – Från text till scen verkade spännande och utvecklande.

Hur var det för dig som deltagare på teaterkursen att vara med i processen att gestalta en helt nyskriven text av skrivarkursens deltagare?
– För min del var det bara en positiv upplevelse och det var överraskande att slutresultatet blev så bra. Det var kanske lite kort om tid att öva in det slutgiltiga manuset innan den avslutande föreställningen.

Vad var det roligaste med kursen?
– Att få inblick i hela processen – från att träffa personerna som skapade manuset, till att få vara med i skapandet av och medverka i teaterföreställningen.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från kursen?
– Släpp prestigen och ha kul!

Vad har du för framtidsplaner?
– Att fortsätta utveckla mina teaterkunskaper på olika sätt.

Har du något motto i livet?
– Möt världen med ett öppet sinne.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners