Du är här:
Johanna hittade sin drivkraft och sitt mod

Hösten 2016 gick Johanna Liz Gustavsson kursen Självledarskap. Under kursen fick hon perspektiv på tillvaron och bestämde sig för att säga upp sig från sitt jobb. Nu avslutar hon sina studier på Stockholms universitet och vill bygga en plattform för ett ansvarsfullt framtida ledarskap.

Hur kom det sig att du valde att gå kursen Självledarskap?
– Jag ville gå något annat än en traditionell ledarskapskurs och jag lockades av utgångspunkten i neurofysiologi, positiv psykologi och motivationsforskning. Ledarskap handlar mycket om förankring, tillit och att motivera andra. Men för att vara en bra ledare måste du kunna förstå och känna med andra, och för att lyckas med det behöver du känna och förstå dig själv först. Kursen Självledarskap gjorde mig nyfiken på att ta en närmare titt på mig själv, att ta mig tid att fundera på vilka värden jag bygger min världsbild på och hur de påverkar mina relationer med andra människor.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från kursen?
– Reflektion, reflektion och åter reflektion. Hur viktigt det är att hela tiden stanna upp och reflektera över våra handlingar och deras påföljande konsekvenser; reflektera över vilka värden som styr våra handlingar; reflektera över vad vi gör som ligger i linje med våra grundvärden och vad som inte gör det. För mig handlar det om att ta hem sig själv till sig själv och därigenom bli mer medveten och ansvarsfull i förhållande till omgivningen. Kursledarna har varit fantastiskt duktiga på att bygga tillit i gruppen, vilket har bidragit till ett uppriktigt och engagerat deltagande, vilket har bidragit till att jag vuxit som människa.

Har du några tips till den som är intresserad av att gå kursen?
Står du i ett vägskäl i livet, eller känner att du saknar något som du inte kan sätta fingret på, kan verktygen som du får på kursen vara till stor hjälp. Du kommer att få perspektiv på vem du är, hur du agerar, dina värderingar och behov, vad som ger dig energi och vad som tar energi. För alla dem som är intresserade av ledarskapsfrågor i största allmänhet och funderar på att gå en ledarskapskurs, rekommenderar jag varmt kursen Självledarskap, antingen som komplement eller som en bra utgångspunkt för vidare ledarskapsstudier.

Vad har du för framtidsplaner?
– Kursen har gett mig inspiration och kraft att lyssna till mina behov att göra en förändring i mitt liv. Jag har sagt upp mig från mitt jobb för att avsluta mina studier och bygga en plattform för ett ansvarsfullt framtida ledarskap.

Kort om Johanna Liz Gustavsson:
Johanna har ägnat större delen av sitt liv åt utvecklingsfrågor i olika sammanhang. Både statligt, offentligt och ideellt. De senaste sex åren har hon jobbat med samordning av regionala strukturomvandlingsprojekt inom ramen för Europeiska socialfonden i stockholmsregionen. Sedan tre år tillbaka läser Johanna ett masterprogram i beslut-, risk- och policyanalys på Stockholms universitet. Nu vill hon avsluta sina studier och valde vid årsskiftet att ägna sig åt studier och ledningsfrågor på heltid.

Se alla våra kurser i

Folkuniversitetet Stockholm

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt.

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer