Du är här:
Att hjälpa människor att växa är hennes drivkraft

Marie-Louice Wallin har arbetat med friskvård och personligt ledarskap i över 25 år. Hon arbetar som professionell coach och driver en ICF-godkänd coachutbildning i samarbete med Folkuniversitetet.

Varför valde du att bli coach?
– Intresset för människor, relationer och hälsa har alltid funnits som en ingrediens i mitt liv. Mina egna erfarenheter av livet har varit en drivkraft till att lära mig att förstå och själv kunna påverka min hälsa och utveckla mig själv och mina relationer. I grunden är jag utbildad förskollärare. Pedagogik, kreativitet och lärande har varit ett tema i mitt liv.

Varför passar det dig att vara coach?
– Fascination över att se människor växa och utvecklas är en stark drivkraft för mig i mitt arbete som professionell coach. Genom åren har jag fått förtroendet och glädjen att följa många människors resa mot ökat välbefinnande genom att utforska de outnyttjade potentialerna som finns inom var och en av oss, såväl privat som yrkesmässigt.

Vad är svårast med att vara coach?
– Arbetet som coach är både utvecklande och utmanade – människors livsresor ser så olika ut och alla har vi olika vägar för att uppnå våra mål och önskningar. Det finns inga färdiga mallar, det handlar om att stötta varje enskild individ i sin egen förändringsprocess.

Varför finns det ett så stort intresse för att lära sig att coacha idag?
– Vårt moderna samhälle med snabba och stora förändringar och många valmöjligheter ställer krav på individens förmåga att leda sig själv. Coaching har fått en stor roll i både människors privata liv och företagsvärlden, som ett verktyg för att skapa och hantera förändringar.

– Coachning växer snabbt som kompletterande kompetens i många yrken, exempelvis bland lärare, ledare, chefer och personalansvariga inom olika yrkesområden, hälso- och sjukvårdspersonal, psykologer, socionomer och alternativterapeuter. En ledare med ett coachande förhållningssätt har en verktygslåda och en struktur för att se sina medarbetares möjligheter och stödja motivationen.

Se alla våra kurser i

Folkuniversitetet Stockholm

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt.

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer