Sök Meny
Intervju med Per Hols

"Kursen gav mig en fördjupad förståelse för teater."

Per har gått kombinationskursen 'Att skriva dramatik', där deltagarna på skrivarkursen står för manus och teaterkursen gestaltar på scenen. Per imponerades särskilt av teaterkursdeltagarnas förmåga att gestalta texten på scenen på ett sätt som "grep tag" och berörde.

Boka kursen

Kurserna "Att skriva dramatik " och " Teater – Från text till scen  " arbetar mot det gemensamma  målet att skapa en föreställning tillsammans; där skrivarkursen står för manus och teaterkursen gestaltar på scenen.

Hej Per, vem är du?
 – Jag närmar mig de sextio, är uppväxt i Malung, och bor sedan fyrtio år tillbaka i Stockholm där jag jobbar med IT-systemutveckling. Jag har ett brett kulturintresse, läser dagligen och ägnar också tid åt eget skrivande, och nyligen publicerade jag min första roman.

Hur kom det sig att du valde att gå kursen ’Att skriva dramatik’?
– Är man som jag både teaterintresserad och road av skrivande så känns det lockande att prova på att skriva dramatik. Att få delta i en skapandeprocess tillsammans med andra och – mest spännande av allt – att få uppleva hur den text man varit med om att skriva levandegörs på scen.

 – Ett annat viktigt skäl för mig att gå kursen var min övertygelse att den kommer att hjälpa mig utveckla mitt romanskrivande.

Hur var det för dig som deltagare på skrivarkursen att se ert nyskrivna stycke spelas upp av deltagarna på teaterkursen?
 – Det var en fantastisk upplevelse, och jag imponerades av teaterkursdeltagarnas förmåga att gestalta texten på scenen på ett sätt som “grep tag” och berörde.

Vad var det roligaste med kursen?
– Att delta i en process hela vägen från diskussionen kring möjliga textteman fram till att se processen fullbordas i framförandet av den färdiga texten på scen.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från kursen?

  • De positiva minnena från teaterkursdeltagarnas scenframförande av texten.
  • Fördjupad förståelse av teater.
  • Kunskaper som jag kommer att använda i egna, nya projekt inom såväl dramatik som romanskrivande. 

Vad har du för framtidsplaner?
– Att skriva! (Och mycket annat, förstås …)

Har du någon oanad talang eller ett motto i livet?
– Det passar väl knappast in under vare sig oanadtalang eller motto, men jag lyckas rätt bra med föresatsen att läsa några sidor varje dag. 
 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners