Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
För mig handlar kursen om att överbrygga gränser

För mig handlar kursen om att överbrygga gränser

Leiyah Rose Lindén vann sin favoritkurs på Folkuniversitetets Facebooktävling i höstas. Nu har hon gått på första lektionen i brasiliansk portugisiska, med hopp om att någon gång hitta sin ursprungsfamilj i Brasilien – och kunna säga mer än puss.

Leiyah föddes en sensommardag 1984 i Rio de Janeiro. Det var sista gången hon såg sin biologiska mor. Sedan dess har hon bott i Sverige och vuxit upp som adoptivbarn. Till vardags läser hon Estetikprogrammet på Södertörns Högskola. Dessutom skriver hon bland annat på en essäsamling och tävlar med sina texter. Leiyah försöker leva efter den latinska devisen "sapere aude" (våga veta) så gott det går.

Varför vill du lära dig brasiliansk portugisiska?

– Jag vill hitta min familj. I nuläget kan jag bara säga puss på portugisiska och det kommer jag ju inte så himla långt på. OM jag mot förmodan återfinner min familj, skulle det vara skönt att kunna uttrycka hur otroligt glad jag är att se dem. Min helsvenske pojkvän talar dessutom flytande portugisiska, så då finns det ju liksom inga ursäkter...

Hur känns det efter första lektionen?

– Svårt! Men spännande. Jag känner mig ödmjuk och förväntansfull inför denna chans. Tack för att ni hjälper mig att hitta hem!

– Vi fick lära oss det mest basala - hälsningsfraser, artighetsfraser, presentationsverktyg överlag. Därtill extremt många vokaler. Jag tycker om min lärare, mycket karismatisk. Vår läxa till nästa vecka är att vi ska lära oss säga Raquels namn på brasilianskt-portugisiskt vis, det vill säga: Hackieo (ni är välkomna att själv försöka hemma).

– Alla verkar ha starka skäl att gå denna kurs. Alla utom en har en brasiliansk partner, så jag antar att precis som för mig, så handlar denna kurs för dem om att överbygga gränser.

Se alla våra kurser i
Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Toggle module

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Språktest/Language test

Toggle module

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

Toggle module

@folkuniversitetetstockholm Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

KRITA kaffebar

Toggle module

Öppet måndag- fredag, kl. 10- 15.
Adress: Folkuniversitetet, Kungstensg 45
Kontakt: info@carolaseko.se

Samarbetspartners

Toggle module

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Toggle module
ISO och miljö

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer