Sök Meny
Kalendarium

Kalendarium

Här hittar du information om de kulturprogram och andra evenemang vi har på gång tillsammans med våra samarbetspartners.

 

Fredag den 15 november kl. 15.00–16.30
Från dragdjur till maskiner  Mälardalens jordbruks- och landskapsutveckling under 200 år
Varför ser dagens landskap ut som det gör? Ulf Jansson, universitetslektor vid kulturgeografiska institutionen, Stockholms universitet, berättar om utvecklingen i Mälardalen under de senaste seklen. I samarbete med Kulturväxtgruppen, Stockholms läns hembygdsförbund.
Plats: Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45
Pris: 100 kr för medlemmar i hembygdsförening, 120 kr för övriga.
Betala kontant eller med Swish på plats.
Anmäl dig genom att mejla till ann@hembygd.se senast den 12 november

Läs mer om föreläsningen

Helgen 23-24 november kl. 12.00–16.00
Konstrunda i Midsommarkransen
Välkommen till konstrundan Kransen runt i Midsommarkransen. Rundan börjar på Tellus Bio, Vattenledningsvägen 46, där det finns kartor och listor på vilka som är med. Totalt 38 konstnärer, keramiker, grafiker, designer, tatuerare, textilare, modist med mera ställer ut på 21 stationer. Missa inte tipsrundan – det finns frågor vid varje station.
Plats: Tellus Bio, Vattenledningsvägen 46, Midsommarkransen

Läs mer om konstrundan

Hösten 2019:
Ejdra  "Det stora oväsendet på Katarinaberget"
Folkuniversitetet inleder i höst ett kulturprogramssamarbete med Teater Dur & Moll, även kallad ”världens minsta teater”. Under hösten spelas Ejdra, en pjäs som skildrar historiska kvinnoöden. Den första öppna föreställningen hålls 18 september, missa inte att boka biljetter!

Läs mer om pjäsen, hur du bokar biljetter samt se fullständigt spelschema på: www.durochmoll.se

Vi samarbetar med Italienska Kulturinstitutet
IKI har ett rikt utbud av evenemang inom konst, musik, film och teater kopplat till Italien. Mer om kulturprogrammen som anordnas i samarbete med Italienska Kulturinstitutet hittar ni på deras hemsida under Evenemang. Italienska Kulturinstitutet ligger på Gärdesgatan 14.

Samarbete med Musikvalvet Baggen
I medeltida källarvalv i Gamla stan bjuds det på livemusik, evenemang och andra offentliga kulturella aktiviteter som är kulturprogram i samarbete med Folkuniversitetet. Baggen ligger ett stenkast från Järntorget och Gyldene Freden. De äldsta murarna härrör från 1300-talet och på 1500-talet var detta amiral Jakob Bagges vinkällare. I modern tid är lokalen välkänd som f.d. jazzklubben/diskoteket Bobbadilla. Det är en intim konsertlokal med plats för 50 besökande och skapas en unik närkontakt mellan artist och publik. Mer information om deras framträdanden hittar du på deras hemsida.

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners