Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Konstform

Konstform

Bultar ditt hjärta av skaparvilja? Vi har 18 heltidsutbildningar inom konst och kultur för dig som vill ta din kreativitet på allvar.

Oavsett om du drömmer om att uttrycka dig genom skrift, arkitektur eller dans - gör ett klokt val för din framtid.

 • På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Vi finns vid Telefonplan i Hägersten.

  Animationsakademien

  På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Vi finns vid Telefonplan i Hägersten.

 • Arkitekturskolan STHLM ger dig en ettårig utbildning inom arkitektur, inredning, landskap, färg och form samt aktuella programvaror. En bra språngbräda för dig som vill studera på högskola.

  Arkitekturskolan STHLM

  Arkitekturskolan STHLM ger dig en ettårig utbildning inom arkitektur, inredning, landskap, färg och form samt aktuella programvaror. En bra språngbräda för dig som vill studera på högskola.

 • Balettakademien är en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats här. Vi erbjuder ett brett utbud av dans inom olika genrer. Vare sig du är ung eller gammal, nybörjare eller proffs. Ta steget hit!

  Balettakademien

  Balettakademien är en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats här. Vi erbjuder ett brett utbud av dans inom olika genrer. Vare sig du är ung eller gammal, nybörjare eller proffs. Ta steget hit!

 • När fotografen Christer Strömholm startade Fotoskolan 1962, var det utifrån att bilden skulle vara i fokus. Det är den fortfarande! Genom våra två yrkeshögskoleutbildningar utbildar vi för yrken inom den fotografiska branschen.

  Fotoskolan STHLM

  När fotografen Christer Strömholm startade Fotoskolan 1962, var det utifrån att bilden skulle vara i fokus. Det är den fortfarande! Genom våra två yrkeshögskoleutbildningar utbildar vi för yrken inom den fotografiska branschen.

 • Gotlands Tonsättarskola är en studiemedelsberättigande konst- och kulturutbildning. Den enda högskoleförberedande skolan i Norden som är specialiserad på enbart komposition. Cirka 80 % av kompositionsstudenterna på Kungliga Musikhögskolan har studerat här!

  Gotlands Tonsättarskola

  Gotlands Tonsättarskola är en studiemedelsberättigande konst- och kulturutbildning. Den enda högskoleförberedande skolan i Norden som är specialiserad på enbart komposition. Cirka 80 % av kompositionsstudenterna på Kungliga Musikhögskolan har studerat här!

 • Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan i Stockholm får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt. 

  Konstskolan

  Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan i Stockholm får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt. 

 • Välkommen till Modeskolan STHLM - en perfekt start för dig som planerar en framtid inom mode, textil och design. På Modeskolan STHLM lär du dig hantverket och förbereder dig inför högskolestudier inom det textila området.

  Modeskolan STHLM

  Välkommen till Modeskolan STHLM - en perfekt start för dig som planerar en framtid inom mode, textil och design. På Modeskolan STHLM lär du dig hantverket och förbereder dig inför högskolestudier inom det textila området.

 • Har du ett starkt intresse för musik och hantverk och vill bygga dina egna gitarrer? Musikinstrumentakademien är Skandinaviens enda utbildning för dig som vill satsa på ett yrke inom musikinstrumenthantverk.

  Musikinstrumentakademien

  Har du ett starkt intresse för musik och hantverk och vill bygga dina egna gitarrer? Musikinstrumentakademien är Skandinaviens enda utbildning för dig som vill satsa på ett yrke inom musikinstrumenthantverk.

 • Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i silversmide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

  Silversmide & Smyckesdesign

  Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i silversmide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

 • Skrivarakademin är unik. Det är den enda skola i landet som kan följa dig hela vägen från din första skrivövning till din debut. Här får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna för din genre. Genom skrivövningar får du prova dig fram och experimentera – allt för att du ska utveckla ditt språk och hitta din personliga stil.

  Skrivarakademin i Stockholm

  Skrivarakademin är unik. Det är den enda skola i landet som kan följa dig hela vägen från din första skrivövning till din debut. Här får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna för din genre. Genom skrivövningar får du prova dig fram och experimentera – allt för att du ska utveckla ditt språk och hitta din personliga stil.

 • Välkommen till Vadstena Sång- och Pianoakademi! I augusti 2017 startar vi två nya ettåriga studiemedelsberättigande heltidsutbildningar, Vadstena Sång- och Pianoakademi – grundår och Vadstena Sång- och Pianoakademi – fördjupningsår.

  Vadstena Sång- och Pianoakademi

  Välkommen till Vadstena Sång- och Pianoakademi! I augusti 2017 startar vi två nya ettåriga studiemedelsberättigande heltidsutbildningar, Vadstena Sång- och Pianoakademi – grundår och Vadstena Sång- och Pianoakademi – fördjupningsår.

Kunskap förändrar

Toggle module

Dennis om att hitta sitt konstnärliga uttryck

Läs även intervjun med Dennis i tidningen Södra Sidan.