Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Kanalmuseet Trollhättan

Kanalmuseet Trollhättan

Här berättas historien om Trollhättekanal med bl.a. ett femtiotal båtmodeller, dykare och undervattensverktyg. Dessutom bjuds det på filmvisning under hela dagen.

Från 27/6-28/8 hittar ni personal från Folkuniversitetet i Kanalmuseet som ligger på slussplanen vid de övre slus­sarna och som sommarguider i de tre parallella slussystemen. Verksamheten drivs som ett sommarprojekt och är ett samarbete mellan ett arbetsmarknadsprojekt, våra gymna­sieelever samt vår personal som arbetar med kulturarrang­emang.

Kanalmuseet dagligen 10.00-18.00

Här berättas historien om Trollhättekanal med bl.a. ett femtiotal båtmodeller, dykare och undervattensverktyg. Här ser du också kaptenens fina salong i röd plysch – från lastfartyget Vielle Montagne III och slusshytten från 1916 som visar slussvaktarens arbetsplats. Dessutom filmvisning under hela dagen.Du kan få information om utställningen på svenska, engelska, tyska eller franska.

Boka gärna separata visningar (48 h före)

Guidning vid slussarna dagligen 11.00, 13.00 samt 17.00

Trollhättan har ett av Sveriges vackraste slussområden, med tre parallella slussystem. Njut av den pittoreska omgivningen och lyssna på historier från 1700-talet till idag.

Du kan på svenska, engelska och tyska bli guidad i området.

Vi ordnar också extra guidningar, kom in på museet och fråga!

Välkommen att kontakta oss på

Tfn: 0520 - 52 50 98  eller

Mail: kanalmuseet.thn@folkuniversitetet.se

Se alla våra kurser i
Trollhättan

Folkuniversitetet Trollhättan

Toggle module
Toggle module
Följ oss på Facebook
Toggle module

Stöd och matchning

Toggle module

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Med vår erfarenhet ger vi dig professionellt stöd. Du får ett personligt bemötande, blir tagen på allvar och sedd för den du är. Vi vet att du har erfarenheter och resurser. Det tar vi vara på. Hos oss får du mer!

Miljöpolicy

Toggle module

© 2016 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer