Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Varför ser vi inte likheterna som vi arbetar för?

Kristina Andersson, lektor i didaktik och forskare vid Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet, föreläser under rubriken "Varför ser vi inte likheterna som vi arbetar för? Genusarbetets moment 22 i förskola/skola".

Under föredraget kommer Kristina Andersson att presentera en del av sina forskningsresultat när hon arbetade tillsammans med förskollärare och grundskolärare i ett projekt som handlade om genusperspektiv i naturvetenskaplig undervisning. Hon filmade lärarna vid undervisningstillfällen och hade seminarier där de fick reflektera över hur deras föreställningar om genus kommer till uttryck i undervisningen.

Genusluncherna äger rum på Uppsala Stadsteater. Under tre tisdagar under våren kommer vi att bjuda in till spännande lunchföreläsningar på olika teman utifrån ett genusperspektiv. Genusluncherna är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Centrum för genusvetenskap och Uppsala Stadsteater.

Genuslunchen kostar 75 kr (inklusive serviceavgift) för ungdomar och studenter och 90 kr (inklusive serviceavgift) för övriga. Kostnaden inkluderar föreläsning, vegetarisk kost, bröd, kaffe/te och kaka.Biljetter köps via länken nedan, på www.uppsalastadsteater.se, på tfn 018 -14 62 00 eller i biljettkassan. Föreläsningen är öppen för alla. Verksamheten finansieras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Genuslunch - forskning för alla!

Kontaktinformation:

Karin Östman Modig

karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Plats: Uppsala Stadsteater, Kungsgata, 75140 UPPSALA
Startdatum: 21 mar 2017
Slutdatum:
Antal veckor:
Tid:
Studietimmar: 1
Sammankomster: 1
Arrangemangsnr: 885529
Platser kvar: Ja
Pris: 90kr

Uppsala Stadsteater

Uppsala Stadsteater, Kungsgata, 75140 UPPSALA

Studentrabatt
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer