Sök Meny

Föreläsningar

Folkuniversitetet arrangerar många föreläsningar för dig som är intresserad av aktuell forskning. Här hittar du forskare som berättar om spännande forskarrön i stort och smått, lokalt och globalt, om kända och helt okända ämnen.

Framtidsakademin

Framtidsakademin erbjuder populärvetenskapliga föreläsningar kring frågor om miljö och hållbar utveckling i ett brett perspektiv. Föreläsningsserierna består av fyra föreläsningar som är kostnadsfria och öppna för alla. Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!  

Föreläsningar om vetenskap och religion

Sedan hösten 2016 arrangerar Folkuniversitetet en föreläsningsserie om vetenskap och religion i samarbete med Cusanus, Teologiska fakulteten vid Uppsala Universitet och Newmaninstitutet.

#FestLITT

Håbo bibliotek är stolta att för första gången presentera #FestLITT! – en litteraturfestival som har något för alla. Lördagen den 22 april är det dags att ta del av spännande och intressanta upplevelser och allt på ett litterärt tema, såklart. Under dagen kommer vi att få träffa författare och lokala bokutgivare, få boktips, höra musik, träffa drakar och en och annan myra.

Genuslunch på Uppsala stadsteater

Välkommen till populärvetenskapliga lunchföreläsningar på Uppsala stadsteater. Forskare från Centrum för genusvetenskap föreläser.

Föreläsningar i länet

Folkuniversitetet arrangerar föreläsningar för att sprida aktuell forskningsinformation. Föreläsarna är i första hand forskare från svenska universitet och högskolor.

SciCafé i Uppsala

På Uppsala SciCafé erbjuder vi vetenskapskvällar med föreläsande forskare, möjlighet till fika och diskussioner.Välkommen!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Utvecklas med dina vänner

Är ni ett gäng som träffas regelbundet för att diskutera, läsa böcker, dansa, handarbeta eller göra något annat roligt?

Starta en egen studiecirkel