Sök Meny

Föreläsningar

Folkuniversitetet arrangerar många föreläsningar för dig som är intresserad av aktuell forskning. Här hittar du forskare som berättar om spännande forskarrön i stort och smått, lokalt och globalt, om kända och helt okända ämnen.

Framtidsakademin

Framtidsakademin erbjuder populärvetenskapliga föreläsningar kring frågor om miljö och hållbar utveckling i ett brett perspektiv. Föreläsningsserierna består av fyra föreläsningar som är kostnadsfria och öppna för alla. Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!

Föreläsningar om vetenskap och religion

Sedan hösten 2016 arrangerar Folkuniversitetet en föreläsningsserie om vetenskap och religion i samarbete med Cusanus, Teologiska fakulteten vid Uppsala Universitet och Newmaninstitutet.

Författarkvällar

Möt aktuella författare och hör dem berätta om sitt författarskap och skrivande. Kvällarna är gratis och öppna för alla, men föranmälan krävs. Välkomna!

Föreläsningar i länet

Folkuniversitetet arrangerar föreläsningar för att sprida aktuell forskningsinformation. Föreläsarna är i första hand forskare från svenska universitet och högskolor.

#FestLITT

I april 2017 presenterade Håbo bibliotek litteraturfestivalen #FestLITT! Spännande och intressanta upplevelser väntade, allt på ett litterärt tema.

Genuslunch på Uppsala stadsteater

Välkommen till populärvetenskapliga lunchföreläsningar på Uppsala stadsteater. Forskare från Centrum för genusvetenskap föreläser.

Mångfaldslunch

En nystartad föreläsningsserie som tar upp mångfald ur olika perspektiv. Välkommen till gratis lunchföreläsningar på Reginateatern.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila