Sök Meny

Föreläsningar

Folkuniversitetet arrangerar många föreläsningar för dig som är intresserad av aktuell forskning. Här hittar du forskare som berättar om spännande forskarrön i stort och smått, lokalt och globalt, om kända och helt okända ämnen.

Framtidsakademin

Framtidsakademin ger populärvetenskapliga föreläsningar om miljö och hållbar utveckling. Föreläsningsserierna är kostnadsfria och öppna för alla. Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!

Föreläsningar i länet

Folkuniversitetet arrangerar många föreläsningar runt om i Uppsala län. Föreläsarna är i första hand forskare från svenska universitet och högskolor. Föreläsningarna är kostnadsfria och öppna för alla!

Mötesplats för teologi, filosofi och samhälle

Sedan hösten 2016 arrangerar Folkuniversitetet en föreläsningsserie om vetenskap, religion och filosofi i samarbete med Teologiska fakulteten vid Uppsala Universitet och Newmaninstitutet.

Genuslunch på Uppsala stadsteater

Välkommen till våra populärvetenskapliga lunchföreläsningar! Forskare från Centrum för genusvetenskap föreläser och skapar samtal kring aktuella genusfrågor.

Mångfaldsfika

Populärvetenskapliga gratis föreläsningar på temat mångfald och breddat deltagande.

Författarkvällar

Möt aktuella författare och hör dem berätta om sitt författarskap och skrivande. Kvällarna är gratis och öppna för alla, men föranmälan krävs. Välkomna!

#FestLITT

I april 2017 presenterade Håbo bibliotek litteraturfestivalen#FestLITT! Spännande och intressanta upplevelser väntade, allt på ett litterärt tema.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila