Sök Meny

Refug

En mötesplats för unga. Där du kan ta en paus i vardagen. Där du kan inspireras, tänka nytt eller bara vara.

Refug är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Reginateatern. Refug drivs med projektmedel från Kulturförvaltningen, Uppsala kommun. Det är en mötesplats öppen för alla oavsett religiös tillhörighet, könsidentitet, könsuttryck, sexualitet, etnisk bakgrund eller funktionsvariation. Programmen riktar sig till unga vuxna, välkommen som du är!

Program hösten 2018:

20 mars kl 18.00 Livia Fränkel - Vittnesmål från förintelsen
14 maj 1944 deporterades Livia och hennes familj i godsvagnar från Sighet. När tågen med ungerska judar började rulla var familjen med på ett av de första. Efter tre dagar hamnade Livia i Auschwitz-Birkenau och där skildes hon och hennes äldre syster Hédi från sina föräldrar. Föräldrarna mördades natten mellan den 17 och 18 maj 1944 i en av gaskamrarna i Auschwitz-Birkenau. I början av juli samma år kom Livia tillsammans med sin syster till Sverige och berättar ännu om sina fasansfulla minnen.

Program hösten 2017:

15 nov. Joakim Medin - Fake News
USA:s president Donald Trump har populariserat begreppet ”fake news”, eller falska nyheter. Journalisten och författaren Joakim Medin gästar Refug och pratar om vad fake news egentligen är och hur det påverkar redan stora utmaningar med växande islamofobi, främlingsfientlighet och social polarisering.

1 nov. Pillerpodden Live!
Pillerpodden med Emma Westas Rödin och Siri Strand livesänder från Reginateatern. Podden handlar om hur vi får ett samhälle där alla inser sitt eget värde och har lust att leva. Emma och Siri utgår ifrån egna erfarenheter av att vara unga och ha gjort resan från psykisk ohälsa till psykisk hälsa.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Refug