Barndans 6-7 år nybörjare/fortsättning

Barndans

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar barnen musikalitet och improvisation, koordination och koncentration, styrka, balans och hållning. Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Kursen vänder sig till barn i de yngre åldrarna.

Innehåll
Eleven uppmuntras att genom lekar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar med en samling i ring. Man övar sig i att röra armar och ben till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Enkla hoppsasteg och galoppsteg rakt fram och från sidan övas i ring och på diagonalen över golvet. Enkla stegkombinationer och formationer i rummet övas tillsammans med musik. Rytmiska övningar ger barnen en förbättrad taktkänsla.

Eget material

Utvecklingsmöjligheter
Dans finns från 3 år och uppåt. I flera olika stilar och nivåer.

Jennifer Sjöström

Susanne Svensson
susanne.svensson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Stationsgatan 37, 30245 Halmstad
Prel. v.37-39
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
4 dagar
Sö 12:30 - 13:15
(En studietimme är 45 minuter)
12 st
1019374

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)