Akustisk gitarr 50+ Nybörjarkurs SOLNA

Det här är en gitarrkurs för dig som är runt 50 år och uppåt, som är nybörjare eller för dig som har spelat lite innan.

På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 8. Möjlighet till individuell coaching finns. Välkommen att utveckla ditt gitarrspel!

Målgrupp och förkunskaper

Du som vill spela gitarr! Här lär du dig grunderna, inga förkunskaper krävs. Du behöver inte kunna läsa noter.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Kursinnehåll

På nybörjarnivån börjar vi med att spela enkla melodier för att att sedan lära oss de vanligaste ackorden och fingersättningarna. Du kommer lära dig att spela gitarr med olika slagkomp, plockkomp, och så vidare. Vi arbetar med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 39.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som också tycker om att sjunga finns det kurser i både gitarr och sång.

Material och utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll".

Nivåer som erbjuds

• Nybörjare: Inga förkunskapskrav.
  • Fortsättning: Fförkunskapskrav:
    Du är bekväm med de vanligaste gitarrackorden, barréackord, lite olika komp och rytmer.
  • Individuell undervisning.

Ulf Bennerdt

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Sundbybergsvägen 9, 17173 SOLNA
14 sep 2018
Slutdatum
2 nov 2018
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
23 dagar
Fr 13:30 - 15:00
7 st
1 350 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners