Akustisk gitarrkurs för föräldralediga SOLNA

Är du föräldraledig och vill passa på att lära dig spela gitarr? På den här kursen tar du med dig ditt barn på cirka 0-9 månader.

På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 8 deltagare plus barn.

Målgrupp och förkunskaper

Här får du som är föräldaledig tillfälle att både lära dig att spela gitarr och träffa andra föräldralediga. Du och ditt barn på upp till cirka 9 månader är välkomna till kursen.

Du får lära dig grunderna, inga förkunskaper krävs och du behöver inte kunna läsa noter. Kursen vänder sig även till dig som har gått en kurs hos oss innan eller har motsvarande erfarenheter.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Kursinnehåll

Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment. Nivån anpassas till gruppen och även efter olika kunskapsnivåer vid behov. Deltagarna kan exempelvis spela samma låt på flera olika sätt, mer eller mindre avancerat.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9.

Utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr.

Ulf Bennerdt

Bokning

Sundbybergsvägen 9, 17173 SOLNA
5 feb 2018
Slutdatum
26 mar 2018
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
52 dagar
Må 10:45 - 12:15
7 st
1 475 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners