Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Akustisk gitarrkurs för föräldralediga

Akustisk gitarrkurs för föräldralediga

Är du föräldraledig och vill passa på att lära dig spela gitarr? På den här kursen tar du med dig ditt barn på cirka 0-9 månader.

På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 8 deltagare plus barn.

Målgrupp och förkunskaper
Här får du som är föräldaledig tillfälle att både lära dig att spela gitarr och träffa andra föräldralediga. Du och ditt barn på upp till cirka 9 månader är välkomna till kursen.

Du får lära dig grunderna, inga förkunskaper krävs och du behöver inte kunna läsa noter. Kursen vänder sig även till dig som har gått en kurs hos oss innan eller har motsvarande erfarenheter.

Mål
Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Innehåll
Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment. Nivån anpassas till gruppen och även efter olika kunskapsnivåer vid behov. Deltagarna kan exempelvis spela samma låt på flera olika sätt, mer eller mindre avancerat.

Material och utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll".

Kursledare

Lorenzo Fugazza

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
5 nov 2019
Slutdatum
3 dec 2019
Antal veckor
5 veckor
Tider
Ti 12:30 - 14:00
Studietimmar
10
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1031111
Platser kvar
Ja
Pris
1 050 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners