Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Akustisk gitarrkurs för föräldralediga

Akustisk gitarrkurs för föräldralediga

Är du föräldraledig och vill passa på att lära dig spela gitarr? På den här kursen tar du med dig ditt barn på cirka 0-9 månader. Vi spelar i grupp där deltagarantalet är max 8 deltagare plus barn.

Målgrupp och förkunskaper

Här får du som är föräldaledig tillfälle att både lära dig att spela gitarr och träffa andra föräldralediga. Du och ditt barn på upp till cirka 9 månader är välkomna till kursen. Du får lära dig grunderna, inga förkunskaper krävs och du behöver inte kunna läsa noter. Kursen vänder sig även till dig som har gått en kurs hos oss innan eller har motsvarande erfarenheter.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Kursinnehåll

Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment. Nivån anpassas till gruppen och även efter olika kunskapsnivåer vid behov. Deltagarna kan exempelvis spela samma låt på flera olika sätt, mer eller mindre avancerat. Vi spelar i grupp där deltagarantalet är max 8 deltagare plus barn.

Utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr.

Länkar

Kursledare

Ulf Bennerdt
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
7 nov 2017
Slutdatum
12 dec 2017
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
18 dagar
Tider
Ti 10:00 - 11:30
Studietimmar
12
Tillfällen
6 st
Arr nr.
898336
Platser kvar
Fåtal
Pris
1 250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Hälsosatsning 2017

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att stockholmarna är mer stressade än folk i övriga landet. Under hösten 2017 har vi en satsning på kurser och föreläsningar inom hälsa och livsfrågor. 

Läs mer

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Våra samarbetspartners