1800-talets pianomusik i ord och ton

För att delta i denna studiecirkel krävs medlemskap i Örebro Senioruniversitet.

Tema Musik - Möt Musikhögskolan
1800-talets pianomusik i ord och ton
En av 1800-talets största musikaliska uppfinningar var utvecklingen av pianot. De nya klangliga möjligheterna inspirerade tonsättare som Beethoven, Chopin, Schubert och Schumann till stordåd. Varje borgerlig familj med självaktning hade ett piano och det gick 13 pianister på dussinet.

Hör mer om denna intressanta epok i europeiskt musikliv, berättat av Katarina Lindblad, känd radioröst och numera även doktorand på Örebro Universitet.

Och hör MUSIKEN, spelad av Yiren Zhao, också hon doktorand vid universitetet.Katarina Lindblad är doktorand i musikvetenskap vid Örebro Universitet. Hennes forskningsprojekt handlar om äldre män, musik och välbefinnande. Katarina är socionom i botten, musikterapeut och frilans konsertsångerska, och har arbetat som presentatör på Sveriges Radio P2 och Berwaldhallen sedan 1991.

Yiren Zhao är doktorand i musikvetenskap vid Örebro Universitet. Hon kommer från Kina och hennes forskningsprojekt handlar om musikaliska subkulturer. Hon räknar sig inte som professionell pianist men älskar att spela piano. Yiren tar gärna emot tankar och synpunkter om allt som berör piano eller subkulturer.

För mer information, kontakta Synnöve Borup, 0703-02 25 72 eller synnove.borup@gmail.com eller Åke Olofsson, 0706-36 60 55 eller mnoab@telia.com

Synnöve Borup
synnove.borup@gmail.com

Boka nu!