Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Våga sjung i kör - för ovana

Våga sjung i kör - för ovana

Denna kurs riktar sig till dig som inte sjungit i kör tidigare men vill ta steget att börja sjunga i kör. Upplev känslan av att vara en del av en kör samtidigt som du tränar din röst och din musikalitet.

Målgrupp

Du som tycker om att sjunga. Inga förkunskaper krävs, alla kan lära sig att sjunga i kör. Körmedlemmarna har väldigt blandade åldrar och det är både män och kvinnor, antalet deltagare är mellan 20-40 stycken, man behöver inte kunna läsa noter. Vi sjunger låtar från alla genrer och tider.

Mål

Att våga sjunga; att utveckla rösten och träna grundläggande sångteknik; att träna ensemblesång och stämsång; att bekanta sig med noter; att ha roligt tillsammans med andra!

Innehåll

Vi börjar varje lektion med en uppvärmning där vi tränar andning och avspänning och mjukar upp rösten med olika uppsjungningsövningar. Sedan sjunger vi en blandad repertoar.

Genremässigt prövar vi allt från lugnt till riktigt drag: pop, rock, visa, klassiskt, folkligt och världsmusik. Det kan var unisont/samstämmigt, två-, tre- eller fyrstämmigt. Svårighetsgraden anpassas till deltagarna. Ibland använder vi noter och ibland sjunger vi på gehör, dvs lyssnar och härmar. Vi övar röstteknik, samklang och intonation.

Undervisningsform

Lärarledd gruppundervisning.

Plats

Kören repar i stora lokaler på Balettakademin i Gamlestaden.

Litteratur/material

Körsångsnoter.

Fortsättningsmöjligheter

Fortsättningskör - vår egen Inspirea, eller i ett senare skede också Art College-kör - erbjuds i mån av plats och efter behov. Det förutsätter minst ett års genomgången grundkurs - deltagande i kursen Våga sjung i kör.

Tips/mervärde

Det tål att upprepas att det många gånger skrivits och talats om de läkande krafter som finns i körsång, bland annat har professor Töres Theorell (professor i psykosocial medicin) undersökt sambandet mellan välbefinnande och körsång.
- Att sjunga tillsammans på amatörnivå minskar stresshormonerna och stärker immunförsvaret.

Kursledare

Malin Gustavsson

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Gamlestadsvägen 14, 41502 GÖTEBORG
Kursstart
19 feb 2020
Slutdatum
6 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
68 dagar
Tider
On 18:00 - 19:30
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1039469
Platser kvar
Ja
Pris
1 575 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!