Adobe CC, digitala verktyg för tryck och webb

Bli bekväm i de olika programmen och lär dig använda dem på ett effektivt sätt. På denna kurs går vi på djupet med funktionerna i programmen med professionella trycksaker som övningsuppgifter. Kursen passar dig som vill bli bättre på att utforma trycksaker och informationsmaterial med tydligt budskap och god läsbarhet. Det är bra men inte nödvändigt med förkunskaper, vi börjar från början, men du startar där du är.

Målgrupp
Denna kombinationskurs i Photoshop, Indesign och Illustrator passar dig som redan idag har, tidigare har haft eller kommer att få designuppgifter med grafisk inriktning i ditt arbete.

Mål
Målet med kursen är att du som idag arbetar eller behöver arbeta med programmen i Adobe-paketet blir säkrare i din yrkesroll. Du får handfasta verktyg för att arbeta med InDesign, Photoshop och Illustrator. Här får du tips från professionella yrkesutövande formgivare som arbetar med grafisk design. Du lär dig att till fullo utnyttja funktionerna i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator och Adobe InDesign. Vårt fokus i kursen kommer att vara på programmens funktioner och den tekniska biten även om du framställer tryckfärdiga original från ax till limpa där vi väger in god grafisk design.

Innehåll
Vi arbetar praktiskt även om teori och praktik varvas i kursen. Här får du arbeta med realistiska projekt men för fiktiva uppdragsgivare inom näringslivet eller inom offentlig förvaltning; exempel på övningsuppgifter kan vara flyers, visitkort, logotyp, försäljningsmaterial eller folder. Du arbetar med aktuella exempel och framställer trycksaker som övningsuppgifter. Dels framställer du original med verktyg som är specifika för varje program, dels kommer du se hur de olika programmen samverkar så att du kan skapa mallar och format som ger dig ett mer tidseffektivt sätt att arbeta och en säkrare arbetsmetod då du skapar original för tryck eller webb.

Undervisningsform
Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar enskilt men med gemensamma genomgångar.

Utvecklingsmöjligheter
Separata programkurser för Photoshop, Indesign och Illustrator eller Diplomerad grafisk designer.

Övrigt
För dig som är Mac-användare: våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar, ser likadant ut i Mac. Det går dessutom att ha med sig egen laptop. Trådlöst internet finns. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett intyg efter kursens slut.

Delbetalning
Kursavgiften kan delbetalas under terminen.

Ralph Källström
Christel Copp
Ola Lindberg

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
1 okt 2018
Slutdatum
17 dec 2018
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
12 dagar
Må 13:00 - 16:00
12 st
9 995 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!