Adobe Photoshop-, Illustrator- och InDesign CC

Här får du möjlighet att lära dig de tre grafiska programmen Indesign CC, Photoshop CC och Illustrator CC

I Photoshop CC och Illustrator CC skapar du bilder och illustrationer.I InDesign CC sätter du samman detta till en trycksak. Du får också lära dig grundläggande teori i digital bild, typografi och färg.

Mål
Kursen ger dig grundläggande kunskaper i digital text- och bildbehandling samt hur man förbereder filer för tryck och webb. Du känner även till digital bildteori och begrepp som används i den grafiska branschen.

Kursinnehåll
Vi tittar även på samverkan mellan programmen och du får nyttiga tips för att effektivisera ditt arbetsflöde. Du kommer även att lära dig grundläggande teori och begrepp som används i den grafiska branschen.

Photoshop CC
  • Photoshops gränssnitt
  • Digital bildteori
  • Markeringar och friläggningar
  • Beskära och räta upp bilder
  • Bildstorlek och upplösning
  • Lagerfunktioner
  • Bildretuschering
  • Justeringslager
  • Spara för tryck och webb
InDesign CC
  • InDesigns gränssnitt
  • Text- och bildmontage
  • Sidhantering och Mallsidor
  • Färgsystem CMYK, RGB och Pantone
  • Typografi
  • Textredigering
  • Stycke- och teckenformat
  • Exportera till webb och pdf-fil
Illustrator CC
  • Illustrators gränssnitt
  • Markeringsfunktioner
  • Omforma
  • Ritstiftet och Kurvverktyget
  • Färg, fyllning och övertoning
  • Skapa mönster
  • Vektorisering & Direktkalkering

Målgrupp
Du arbetar med kommunikation, marknadsföring eller försäljning och behöver få ut ditt budskap eller är bara nyfiken på vad programmen möjliggör.

Goda datakunskaper.

Kurslitteratur
Lärarens eget material.

Kursintyg
Vid 75 procents närvaro får du Folkuniversitetets kursintyg.

Kenth Ericsson Undervisar på kurser i Adobes grafiska datorprogram samt Wordpress i Helsingborg, Malmö och Lund. Arbetar även med uppdragsutbildningar för Folkuniversitetet... Läs mer om Kenth Ericsson

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
22 okt 2019
Slutdatum
10 dec 2019
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
Ti 09:00 - 13:00
(En studietimme är 45 minuter)
7 st
5 245 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning