3D-printing för föräldrar och barn

Välkommen till en inspirerande kurs där stora och små tillsammans får möjligheten att lära sig mer om 3D-printing! Ta med en liten du tycker om och julpyssla tillsammans kring 3D-skrivaren. Ni får en introduktion till grunderna i 3D-printtekniken och vi modellerar tillsammans julpynt som ni får möjlighet att ta hem och hänga i granen.

Mål

Efter kursen har du fått en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken med möjlighet till att ta hem ett egendesignat julpynt.

Målgrupp

Kursen är för barn mellan 6-9 år och vuxna som är nyfikna och intresserade av att komma igång med 3D-printing. Kurspriset gäller 1 vuxen och 1 barn.

Du behöver inga förkunskaper.

Innehåll

På den här kursen har både stora och små möjligheten att tillsammans julpyssla på ett modernt vis då vi samlas kring 3D-printern. Vi inleder workshopen med en kort introduktion av vad 3D-printing är. Sen kommer vi igång med att modellera våra egendesignade julpynt som vi sedan kommer att 3D-printa och efterbehandlar.

Material

Du tar med dig din egen laptop och mus till kursen. Innan kursstart får du ett mail med en länk till den kostnadsfria programvara som vi kommer att använda oss av och som du behöver installera på din laptop. Vi använder FDM skrivare med PLA material och kommer att arbeta med en printer som heter Ultimaker 2. Material ingår i kursavgiften.

Med kunskap och arbetserfarenhet från Umeå universitet och GE har Linus Ginsburg bred kunskap från många olika 3D-tekniker. Han har arbetat länge med FDM-, SLS- och SLA samt PolyJet 3D-skrivare. Linus brinner för Industridesign och har varit aktiv på både Makerspace Stockholm och FabLab i Umeå.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
7 dec 2019
Slutdatum
8 dec 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
79 dagar
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
1 575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners