Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Artificiell intelligens Föreläsningen är inställd!

Artificiell intelligens Föreläsningen är inställd!

”Artificiell intelligens - TYVÄRR ÄR FÖRELÄSNINGEN INSTÄLLD 24/11 återkommer med nytt datum längre fram. Tack – om självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go”
Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken. Nya frågor föds, kan maskinerna bli medvetna om sig själva, kan de tänka? Kan de på sikt bli en fara för oss? I det här föredraget presenteras aktuella utmaningar, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg. Fredrik Heintz är ordförande i Svenska AI-sällskapet, föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) med mer än 110 doktorander och han är ansvarig för den internationella AI konferensen IJCAI-ECAI 2018 i Stockholm. Hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system. Han är också väldigt aktiv i utbildningsfrågor kopplat till införandet av programmering i grundskolan samt utbildning och fortbildning inom AI.

Medverkande:: Docent Fredrik Heintz, lektor vid Institutionen för Datavetenskap, Linköpings universitet.

Plats: Kulturhuset Komedianten, Varbergs bibliotek.

Pris: 60 kr. Anmälan görs till Kulturhuset Komedianten, se länk nedan.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Varberg. Tel: 0340 - 59 23 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Engelbrektsgatan 7, 43280 VARBERG
Kursstart
6 dec 2018
Slutdatum
6 dec 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Tider
To 18:30 - 20:00
Studietimmar
2
Tillfällen
1 st
Arr nr.
961690
Platser kvar
Ja
Pris
60 kr

Folkuniversitetets gymnasium i Varberg

Varbergs Senioruniversitet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.