Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Aktiekunskap grundkurs

Aktiekunskap grundkurs

Sugen på att spendera första dagarna av sommaren med att lära dig mer om aktier. Grundkursen i aktiekunskap vänder sig till dig som ska börja spara i aktier, dig som vill men ännu inte vågat eller till dig som redan sparar i aktier eller fonder men vill lära dig mer. Inga förkunskaper krävs. Här får du lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som styr aktiekurserna, hur aktier värderas och hur du praktiskt köper och säljer aktier. Kursen går dagtid första veckan på sommarlovet och du som studerande på grund- eller gymnasieskola har 50% rabatt på kursavgiften. Ange koden "sommarlov"i samband med din anmälan och välj betalning med faktura.

Mål

Målet med kursen är att ge dig den kunskap som krävs för att bedriva ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Innehåll

  • Vad aktier och fonder är
  • Aktiesparandets möjligheter och risker
  • Portföljtänkande
  • Köpa, äga och sälja aktier
  • Deklaration av aktieaffärerna
  • Värderingar av aktier
  • Hur du begränsar riskerna

Undervisningsform

Kursen genomförs fyra förmiddagar under höstlovet. I kursen varvas teori med praktiska övningar och gemensamma genomgångar. Mellan kurstillfällena ges fördjupningsuppgifter att jobba hemma med.

Litteratur och material

Kursen bygger på boken Aktie- och fondhandboken: lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi, av Björn Wilke, ISBN: 9789189212336. Vi rekommenderar att du köper boken och ögnar igenom den inför kursen (finns på Bokus.com och på Adlibris, där du som kursdeltagare vid Folkuniversitetet har rabatt). Övrigt kursmaterial delas ut vid kursstart och ingår i kursavgiften.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald. Du som läser grundkursen i aktiekunskap får 25% rabatt på valfri fortsättningskurs i aktiekunskap. Går du i grund- eller gymnasieskola får du 50% på kursavgiften om du anger koden "höstlov".

Länkar

Kursledare

Bengt Hökervall
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
30 okt 2017
Slutdatum
2 nov 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
38 dagar
Tider
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
892978
Platser kvar
Ja
Pris
3 295 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Våra samarbetspartners