Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad Ekonomiassistent

Diplomerad Ekonomiassistent

Diplomutbildning för dig som behöver breda grundkunskaper i bokföring och löneadministration som gör att du kan arbeta självständigt och aktivt på en ekonomiavdelning.

Målgrupp
Utbildningen passar bäst för dig som redan arbetar på en ekonomiavdelning och vill utvecklas i din yrkesroll, men fungerar även för dig som inte har någon erfarenhet men vill börja arbeta med löpande ekonomifrågor. Du behöver ha viss datorvana eftersom utbildningen är förlagd till datorsal och vi kommer att arbeta en hel del med olika programvaror.

Mål
Målet med utbildningen är att ge dig tillräckliga kunskaper för att du ska kunna sköta den löpande bokföringen, delta i arbetet med bokslut och årsredovisning samt sköta de löneadministrativa arbetsuppgifterna i en verksamhet.

Innehåll

  • Grundläggande företagsekonomi
  • Löpande bokföring
  • Periodiseringar
  • Bokslutsplanering
  • Årsbokslut/Årsredovisning
  • Löneadministration

Arbetssätt
Vi arbetar i datorsal och varvar teoretiska genomgångar med praktisk träning. För att bli diplomerad krävs att man har minst 75% närvaro samt godkänt resultat på diplomeringsuppgifterna under utbildningens gång. Uppgifterna består av praktikfall där kursmomenten sammanfattas och de genomförs i datasal under lektionstid.

Kompletterande prisinformation
Kurslitteratur tillkommer med ca 1.700 kronor.

Våra deltagare berättar

Anna Diakowska - Diplomerad ekonomiassistent

”Jag fick jobb som löneadministratör några månader efter kursens slut och fick en tillsvidareanställning som lönehandläggare i september i år. Jag har inte jobbat med lönefrågor innan jag gick utbildningen hos er. Jag är så glad att jag valde att gå denna utbildning och att få ha en sådan duktig lärare." (Pia, diplomerad ekonomiassistent 2014)

”Kursen jag gick hos er var en väldigt bra möjlighet att lära sig grunderna i bokföring och komma in i språket då jag var precis nyinflyttat till Sverige. Läraren som ni hade för kursen var väldigt bra och jag var mycket nöjd med kursen." (Yvonne, diplomerad ekonomiassistent 2014)

Länkar

Kursledare

Ingegerd Seifert "Det roligaste med att jobba med redovisning? Det är nog ändå tiden för bokslut och inkomstdeklaration. Hela året sitter jag ju framför allt med uträkningar och siffror, men... Läs mer om Ingegerd Seifert

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
16 mar 2020
Slutdatum
27 apr 2020
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
95 dagar
Tider
Må 09:00 - 15:00
On 09:00 - 15:00
Studietimmar
90
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
13 st
Arr nr.
1041250
Platser kvar
Ja
Pris
33 750 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!