Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Diplomerad Key Account Manager

Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet från säljarbete och nyckelkundansvar, eller till dig som är på väg in i en sådan roll. Diplomerad Key Account Manager är även lämplig för chefer som vill ta ett större ansvar inom organisationen och som vill bygga upp en KAM-struktur i säljorganisationen.

Den stora utmaningen som finns idag är att få behålla din kund i långa relationer. En av förutsättningarna för att nå resultat på dagens marknad är att du har förmågan att se helheten i sälj- och marknadsarbetet och att du snabbt kan anpassa dig till kundens förändrade förutsättningar och behov. Att arbeta som Key Account Manager innebär att du är ansvarig för företagets viktigaste kunder. Ett nyckelkundsansvar ställer höga krav på affärsmässighet i arbetet med att skapa och utveckla relationer i flera olika kanaler mellan det egna företaget och kunden.

Utbildningen Diplomerad Key Account Manager förbereder dig inför de utmaningar en nyckelkundssäljare ställs inför.

Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet från säljarbete och nyckelkundansvar, eller till dig som är på väg in i en sådan roll. Diplomerad Key Account Manager är även lämplig för chefer som vill ta ett större ansvar inom organisationen och som vill bygga upp en KAM-struktur i säljorganisationen.

Mål
Målet med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att

  • arbeta strukturerat och systematiskt med försäljning och marknadsföring
  • bygga starka kundrelationer via alla kanaler som finns idag
  • förstå var och hur kostnader och intäkter uppstår i företaget samt räkna på lönsamhet vid försäljningsarbetet samt skapa kundnytta och värde för kunden i dina produkter och/eller tjänster.
  • samla in och analysera extern och intern information om bl.a. marknader, branscher, trender, kompetens, teknik, organisationer och produkter
  • leda och organisera verksamheten kring rollen KAM

Innehåll
Utbildningen Diplomerad Key Account Manager består av åtta olika delkurser:

Grundkurs i nyckelkundsbearbetning
I denna kurs får du en introduktion till hur du skapar och utvecklar relationer med företagets viktigaste kunder. Kursen ger dig en förståelse för vad företaget kan vinna på att införa en nyckelkundstrategi, hur rätt nyckelkunder väljs ut, vilka krav som kunderna ställer och hur du arbetar som Key Account Manager.

Affärsekonomi i säljarbetet
En förståelse för affärsekonomi ger kontroll och förutsägbarhet. Du får möjlighet att göra rätt prioriteringar och ta bra beslut som ökar möjligheten för dig att lyckas i ditt säljarbete. I denna kurs fokuserar vi på relationen mellan företagets ekonomi och resultatorienterat säljarbete där bl.a. rabatter, täckningsgrad och bidragskalkyler förklaras.

Strategisk omvärldsanalys
Den som har gedigna kunskaper om marknaden, konkurrenterna och framförallt om potentiella och befintliga kunder har ett försprång gentemot konkurrenterna. Med kunskaper om kundens situation kan du tillfredställa dina kunders krav och behov. I denna kurs får du lära dig verktyg och metoder för att effektivt samla in och analysera extern och intern information.

Marknadsföring i säljarbetet
Marknadsföring och försäljning hör ihop. Försäljningen blir bättre om vi använder tekniker och metoder från marknadsföringen för att förstå och hitta våra kunder, paketera våra produkter och kommunicera varför kunderna ska köpa av oss. I denna kurs jobbar vi både med dom traditionella kanalerna för marknadsföring, men också i de "nya" kanalerna. Här får du också praktiska metoder och verktyg som hjälper dig i ditt säljarbete.

Försäljning, skapa lönsamma kundrelationer
I kursen får du lära dig vad som utmärker toppsäljare och hur du utvecklar dessa egenskaper. Kursen tar även upp behovsanalys, hur du bygger starka och lönsamma kundrelationer, offertarbete, förhandling, vinnande kommunikation och avslut.

Att organisera och leda projekt
Under kursen får du en introduktion till projektarbete med fokus på det personliga ansvaret och koordinering av många intressenter. I detta avsnitt arbetar vi med praktiska exempel och konkreta praktikfall.Teorier kring ledarskap och konflikthantering varvas med projektmetoder och planeringsverktyg. Exempel fokuseras kring större kundprojekt.

Fördjupning i nyckelkundsbearbetning
I kursen ökar du dina kunskaper i nyckelkundsförsäljning. Du får lära dig att implementera en nyckelkundstrategi i organisationen och vi går även igenom olika framgångsfaktorer i Key Account Management arbetet. Du och de andra deltagarna får även möjlighet att diskutera utmaningar i era arbeten och studera alternativa lösningar till dem.

Diplomarbete
Som avslutning på Diplomerad Key Account Manager genomför du ett examensarbete. Under examensarbetet får du tillfälle att praktiskt pröva alla de teorier, metoder och verktyg som du har lärt dig under utbildningen inom ramen för den verksamhet du verkar i eller den verksamhet som du vill verka i. Diplomering innebär att du genomgått utbildningen och visat att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.

Intyg och diplom
Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald. Efter godkända resultat får du ett diplom som styrker din kompetens. Diplomering innebär att du genomgått utbildningen och visat att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 15 personer.

Undervisningsform
Vi tillämpar grundläggande teorier kring inlärning. Det innebär att vi varvar föreläsningar, med egna studier, grupparbeten och i viss mån hemuppgifter mellan respektive kurstillfälle. Vissa hemuppgifter och lektionstillfällen kräver tillgång till dator eller platta där vi ger dig möjlighet att arbeta via folkuniversitetets wifi.

Upplägg
Utbildningen omfattar totalt 104 studietimmar.
Kursen har 8 schemalagda studietimmar i veckan; tisdagar och torsdagar kl. 14.30-17.45. Därutöver förväntas du genomföra hemuppgifter samt produktion av ditt diplomarbete.
Röda dagar som går bort under våren är skärtorsdag 24/3 och Kristihimmelfärds dag 5/5. Dessutom gör vi uppehålll för påsklov v 13. Preliminärt slutdatum är tisdag 7 juni.

Litteratur
Ingår ej i kursavgiften. Vänligen införskaffa följande titel: Key Account management, Peter Cheverton, ISBN 9144059000, Studentlitteratur.

Avgift
Avgiften kan delbetalas upp till fyra gånger utan extra kostnad. Om så önskas vänligen meddela detta i noteringsfältet vid din anmälan. Utbildningen berättigar inte till studiemedel utan går på deltid för att möjliggöra kombination med arbete eller andra studier.
Observera att för diplomutbildningarna gäller speciella avbokningsregler, se länk nedan.

Huvudlärare
Anders Lindh har de senaste 15 åren arbetat med kompetens och attitydutveckling. Han varvar utbildningar och föreläsningar med att arbeta som försäljningschef och projektledare med kundrelaterade frågor. Hans spetskompetens är försäljning inom tjänsteutveckling och tjänsteproduktion, men han arbetar också dagligen med ledarskap och coaching. Har även uppdrag där man implementerar projektarbetsformen i tjänsteproduktion. Anders är huvudlärare men du kommer också att möta yrkesaktiva lärare från olika verksamhetsområden beroende på ämne.

Kursledare

Anders Lindh

Kursledare

Bo Gauffin

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 23 feb 2016
Slutdatum: 7 jun 2016
Tid kvar till startdatum: 88 dagar
Antal veckor: 15
Tid: Ti 14:30-17:45
To 14:30-17:45
Studietimmar: 104
Sammankomster: 26
Arrangemangsnr: 152200
Platser kvar: Ja
Pris: 24975kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Kostnadsfri delbetalning

Toggle module

Vi kan hjälpa dig med en delbetalning om din kurs är minst sex veckor lång. Varje delbetalningsfaktura är på minst 500 kr.

Skriv att du vill delbetala i meddelanderutan när du bokar eller kontakta Kundservice så hjälper vi dig.

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer