Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att växa -  tillsammans (vuxna och barn 10-12 år)

Att växa - tillsammans (vuxna och barn 10-12 år)

Vad gör och känner ditt barn när det misslyckas? Var hämtar ditt barn energi för att våga testa nytt? Motivationsforskningens insikter visar vad vi vuxna kan göra för att stötta och vägleda. Här får vi tillfälle att lekfullt utforska hur vi kan växa - tillsammans med våra barn.

Kurspriset gäller för ett barn i åldern 10-12 år och en vuxen (1775 kronor totalt för två personer).

Med utgångspunkt i aktuell forskning om hur våra hjärnor fungerar och vad som får oss att trivas och växa, delar våra erfarna kursledare med sig av kunskap, upplevelser och verktyg att använda hemma i er vardag. I kursen får barn tillsammans med en viktig vuxen utforska neurovetenskapens och motivationsforskningens senaste insikter. Vi lär oss tillsammans om empati, självtillit och inre drivkrafter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Mål
Målet är att ge barn och vuxna värdefulla insikter om vad som får oss att må bra - tillsammans. Vi leker, reflekterar och lär oss använda konkreta verktyg i vår vardag. Vi bygger självtillit och motivation och vi får veta varför empati är en färdighet vi måste träna på - varje dag.

Innehåll

  • 1. Vad kan vi påverka - egentligen? Forskning visar att vi människor känner oss trygga när vi upplever att vi kan påverka det som känns viktigt i våra liv. Men mycket i livet kan vi inte välja själva. Vi kan t.ex. inte välja vilka våra föräldrar blir eller vilka anlag vi råkar födas med. Under denna kväll utforskar vi vad vi kan påverka och varför det är så viktigt att fokusera på det.
  • 2. Varför mår vi bättre av att misslyckas? Forskning visar att vi människor mår bra av att misslyckas. Låter det lite konstigt? Under denna kväll utforskar vi varför misslyckanden är så viktiga för oss och hur vi kan bli bättre på att möta motgångar och börja gilla utmaningar - på riktigt!
  • 3. Är det vi är bra på alltid bra för oss? Forskning visar att vi människor trivs när vi får göra saker vi upplever att vi är bra på. Men ibland kan det vi är bra på kännas helt meningslöst och inte alls särskilt kul. Under denna kväll utforskar vi våra egna och varandras styrkor och tränar på att hitta det som ger oss energi.
  • 4. Hur kan vi vuxna stötta varandra? Forskning visar att barn och unga som har minst fyra trygga vuxna i sitt liv har lättare att ta sig igenom skolan med godkända betyg och skapa sig en stabil tillvaro senare i livet. Under denna kväll utforskar vi hur vi vuxna kan finnas där för varandra - och varandras ungar.

Kursform
Kursen ges i en grupp på max 20 personer. Sista kurstillfället är endast för föräldrar. Kursen utgår från forskningen kring 'Self Determination Theory'. Kursen är inte en form av gruppterapi - utan snarare ett roligt tillfälle att lekfullt lära sig mer om mänsklig motivation och välmående - tillsammans.

Litteratur och material
Lärarna tillhandahåller kortfattat textmaterial samt allt vi behöver för att kunna leka och lära - tillsammans.

Kursledare
Kursledare är Erika Lundblad och Magnus Åkerlind från Hjärta Hjärna. Erika och Magnus arbetar med att stärka barn och vuxna - tillsammans. Utifrån neurovetenskap och motivationsforskning vill de sprida kunskap om hur vi kan bli kompisar med våra hjärnor - och må bättre - tillsammans. Erika föreläser för skolledare, lärare och föräldrar om varför och hur vi kan träna våra 'icke-kognitiva' förmågor. Hon utbildar vuxna om vikten av att träna självbehärskning, tacksamhet och empati. Magnus är storyteller, pedagog och jobbar i olika projekt med fokus på välmående och hållbarhet, t.ex. föräldraplattformen Growingminds - www.growingminds.se. Länkar www.hjartahjarna.se.

VIKTIGT - FYLL I ANMÄLAN RÄTT


Vid anmälan: Skriv in barnets namn, adress, personnummer. Fyll alltså i barnet som deltagaren du anmäler. LÄGG TILL följande information om den medföljande vuxen (skriv den i utrymmet för meddelande/notering): För- och efternamn, personnummer, gatuadress, postnummer och ort samt telefonnummer och mejladress.

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
9 nov 2017
Slutdatum
30 nov 2017
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Tider
To 18:00 - 20:15
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
893935
Platser kvar
Ja
Pris
1 775 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Hälsosatsning 2017

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att stockholmarna är mer stressade än folk i övriga landet. Under hösten 2017 har vi en satsning på kurser och föreläsningar inom hälsa och livsfrågor. 

Läs mer

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners. 

Våra samarbetspartners