Att skilja vetenskap från trams

Föreläsaren Emma Frans talar om kunskap, alternativa fakta och kunskapsresistens. Hon plockar exempel från nätets nyhetsflöde kring medicinska nyheter och tipsar om hur man listar ut vad som är sant och falskt. I höstas tilldelades Emma Frans Stora Journalistpriset för sin förmåga att använda humor för att förklara vetenskap för vanligt folk.

Alla forskningsresultat blir meningslösa om människor inte tar till sig kunskapen. Vetenskapen borde vara något som genomsyrar det offentliga samtalet, säger Emma Frans.

I föreläsningen tar hon avstamp från sin bok som kom ut i höstas "Larmrapporten – att skilja vetenskap från trams”. Innehållet i föreläsningen och boken kan ses som en överlevnadsguide i en värld där informationsflödet är större än någonsin och vi själva måste ta ett större ansvar i att lista ut vad som är sant eller falskt.

Motiveringen till nomineringen för Stora Journalistpriset lyder: "För att hon så underhållande tar striden mot faktaresistens och med vetenskaplig skärpa avslöjar nätets seglivade myter".

Forskare och vetenskapsskribent

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi, forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Hon är vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har ett twitterkonto.

Bokning

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
10 apr 2018
Slutdatum
10 apr 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
78 dagar
Ti 18:00 - 20:00
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners